Spitalul SANADOR a investit 1 milion euro in noua sectie de chirurgie cardiaca

0
766

La doi ani de la deschiderea celui mai mare spital multidisciplinar privat din Romania, SANADOR investeste aproximativ 1 milion de euro in noua Sectie de Chirurgie Cardiaca.

Noua sectie este utilata cu echipamente de ultima generatie si de cea mai inalta performanta, care permit realizarea unor proceduri chirurgicale de mare complexitate, precum revascularizare miocardica prin by-pass aortocoronarian clasic si cu grefoane exclusiv arteriale, interventii de plastie valvulara mitrala si aortica, inlocuiri valvulare simple si multiple, interventii de chirurgie vasculara majora sub circulatie extracorporala cum sunt cura chirurgicala a anevrismelor de aorta toracica si toracoabdominala, cura chirurgicala a disectiei de aorta sau reparatia complicatiilor mecanice ale infarctului de miocard. Vor fi abordate si domenii noi precum insertia stentgrafturilor endoaortice, protezarile valvulare aortice transcateter (TAVI) si chirurgia cardiaca minimalinvaziva. Colectivul acestei sectii va oferi servicii complete de chirurgie cardiovasculara care acopera toata gama de operatii practicate in patologia adultului.

Sectia de Chirurgie cardiaca va fi condusa de Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan, Medic primar chirurgie cardiovasculara, Doctor in stiinte Medicale, specialist cu o experienta de 25 de ani si peste 3.000 de operatii pe cord deschis practicate in cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu de la Spitalul Fundeni din Bucuresti. Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan este Membru Corespondent al Academiei de stiinte Medicale din Romania, Secretar General al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara si Membru al Societatii Europene de Chirurgie Cardiotoracica (EACTS) si va conduce o echipa de 4 medici cu notorietate la nivel national si international printre care Dr. Rasvan Vasile, Medic primar chirurgie cardiovasculara, Doctor in stiinte Medicale si sef de Lucrari la UMF Carol Davila si Dr. Bogdan Radulescu, Medic primar chirurgie cardiovasculara, Doctor in stiinte Medicale si Asistent Univ. la UMF Carol Davila.

“Romania este o tara cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate in Europa, aceasta fiind si principala cauza de deces de la noi din tara. Aproximativ 7 milioane de romani sufera de boli cardiovasculare, cele mai frecvente afectiuni fiind cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, tulburarile de ritm, miocardita, pericardita si endocardita. Prin investitia in echipamentele de ultima generatie si atragerea celor mai buni specialisti in domeniu, romanii vor gasi la SANADOR solutii complete de tratare a acestor afectiuni”, a declarat dr. Doris Andronescu, director general SANADOR.

Noua sectie beneficiaza de 4 sali de operatie (din total 7 existente) dotate cu plafoane cu flux laminar care asigura cel mai ridicat grad de asepsie, reducand la minim riscul infectiilor nozocomiale. Fiecare sala de operatie este deservita de o centrala proprie de tratare a aerului.

Departamentul va fi conectat cu Sectia de Anestezie Terapie Intensiva Cardiaca, condusa de Dr. Mihaela Craciun – Medic primar ATI specializata in patologia cardiovasculara, avand 6 paturi complet utilate, cu toate functiunile actionate electric, cu sistem de console “bridge” deasupra patului, care asigura functionalitatea si gradul de asepsie necesar. De asemenea, sectia este dotata cu sistem mecanic de asistare cardiocirculatorie (balon de contrapulsatie) si trombelastograf (care ofera posibilitatea de monitorizare complexa a coagularii sanguine in timpul operatiilor sub circulatie extracorporala si in perioada postoperatorie).

Spitalizarea se face in rezerve de un pat sau doua, cu maximum de facilitati.

Inaugurat in 2011, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, Spitalul Sanador este in prezent cel mai mare spital privat din tara. Cu o suprafata totala de 23.000 de mp si o capacitate de 402 paturi, Spitalul Sanador prezinta o structura multidiscplinara ce poate asigura pacientului circuitul medical complet, cu specialitati precum cardiologie, chirurgie cardiovasculara, neurologie, neurochirurgie, obstetrica-ginecologie, ATI, neonatologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, chirurgie generala, chirurgie endocrinologica, chirurgie toracica, chirurgie pediatrica, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie maxilo-faciala, urologie, gastroenterologie, cardiologie interventionala, radiologie interventionala, medicina de urgenta,  departament de laborator si de radiologie si imagistica medicala.

Spitalul ofera intreaga gama de servicii medicale la standarde europene, asigurand tratament inclusiv pentru situatii de urgenta. in sectia de urgenta a spitalului pe langa cele 14 linii de garda, functioneaza dispeceratul non stop (Call Center 021/9699) si se ofera asistenta medicala de urgenta 24/24 asigurata de ambulantele Sanador si Compartimentul de Primiri urgente adulti si copii, cu circuite separate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here