Spitalul Euroclinic din București a devenit singurul spital din România cu un Centru de Excelență în Patologia Sânului

0
1281

București, 13 februarie 2020. Centrul pentru tratamentul afecțiunilor mamare din Spitalul Euroclinic, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, a devenit prima și singura unitate medicală din țară dedicată îngrijirii femeilor cu afecțiuni mamare din Romania care a primit acreditarea SRC (Surgical Review Corporation). Astfel, în luna noiembrie 2019, a obținut certificarea de Centru de Excelență după un proces amplu de auditare, atât a spitalului, cât și a echipei medicale, efectuat de specialiști din Statele Unite ale Americii.

 

SRC este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea celei mai sigure, eficace și eficiente îngrijiri medicale în numeroase domenii medicale și chirurgicale, printre care și tratamentul afecțiunilor mamare. Procesul extrem de riguros a durat aproximativ 6 luni și a cuprins o analiză completă a experienței în îngrijirea pacientelor cu afecțiuni mamare, conform ghidurilor și protocoalelor internaționale. Recunoașterea internațională confirmă eforturile depuse de echipa medicală pentru a oferi îngrijire de calitate, în condiții de siguranță, tuturor femeilor afectate de cancerul de sân sau de alte afecțiuni ale sânului.

 

Echipa multidisciplinară este formată din imagiști senologi, imagiști intervenționiști, chirurgi supraspecializați în patologia sânului, medic navigator, medici anatomopatologi, medici oncologi, medici geneticieni, radioterapeuți, psihologi și nutriționiști oncologi. O comisie multidisciplinară (Tumor Board) se reunește săptămânal în Spitalul Euroclinic pentru a discuta și evalua situația particulară a fiecărei paciente, eliberând un raport cu recomandările și opțiunea terapeutică optimă. Fiecare caz primește o rezolvare în termen de 24 de ore, incluzând consultul medical și investigațiile imagistice. Dacă este necesară realizarea unei biopsii mamare, rezultatul examenului anatomopatologic este eliberat în aproximativ o săptămână. Prezența medicului chirurg și a medicului radiolog în același centru face posibilă evaluarea imediată a cazurilor dificile și stabilirea rapidă a unui plan-diagnostic complex.

 

Centrul se diferențiează de alte unități medicale similare prin suportul oferit pacientelor de către un medic navigator dedicat. Dr. Alexandra Pârvulescu, medic specialist Radioterapie, preia și evaluează cazul, oferă recomandări și îndrumă pacienta cât mai repede către consultul și investigațiile necesare.

 

„Acest mod de lucru este inspirat de modelul britanic de la One Stop Clinic, care s-a dovedit benefic pentru pacienți. La finalul consultului și evaluării chirurgicale și radiologice putem da un răspuns clar legat de preocupările lor și, dacă este nevoie, putem să începem tratamentul adecvat. Fiecare caz este introdus într-o bază de date centrală a SRC, putând fi evaluate periodic și comparate cu standardele de îngrijire de forumul de acreditare. Validarea calității serviciilor REGINA MARIA la nivel internațional ne onorează în contextul acestei premiere naționale. Acreditarea ca Centru de Excelență este un motiv de bucurie pentru echipa de la Spitalul Euroclinic.”, a declarat Dr. Victor Titirez, medic chirurg cu acreditare europeană în chirurgia oncologică a sânului, peste 8 ani experiență în chirurgia sânului în centre din Marea Britanie și peste 3.000 de intervenții chirurgicale în tratamentul cancerului de sân.

 

Dr. Gabriel Gogescu, medic primar Chirurgie Oncologică, are o expertiză profesională impresionantă, peste 9.000 de intervenții chirurgicale în tratamentul bolilor de sân, din care 6.000 sunt operații pentru tratamentul cancerului de sân.

 

În Spitalul Euroclinic, pacientele beneficiază de un mamograf Siemens 3D cu tomosinteză Revelation, de ultimă generație, care permite o evaluare mai bună a sânilori denși si identificarea eficientă a leziunilor mici, ce pot scăpa uneori la mamografia convențională sau digitală, rezultatele fiind net superioare. Investigația reduce nivelul de anxietate al pacientelor, precum și costurile suplimentare. Aparatul are integrat cel mai avansat sistem de biopsie, ceea ce permite stabilirea cu rapiditate și precizie a diagnosticului. Acest tip de biopsie stereotaxică vaccum asistată (VAAB) este unică în Bucuresti si este realizata de dr. Isabela Botea, medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală, cu supraspecializare în evaluarea și investigarea imagistică a patologiei sânului în Italia, la Instituto Clinico Humanitas din Milano.

 

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei. De-a lungul vieții 1 din 8 femei riscă să dezvolte cancer de sân, conform Societății Americane de Cancer. Este important ca fiecare femeie să-și cunoască sânii și să se autopalpeze lunar astfel încât să-și dea seama când apar modificări. Cancerul de sân poate fi vindecat atunci când este depistat și tratat precoce.

 

Medicii Centrului de Excelență în Patologia Sânului din Spitalul Euroclinic îndeamnă femeile să meargă anual la medic pentru un control preventiv sau atunci când observă următoarele semne și simptome asociate afecțiunilor mamare:

 

 

 

 • Noduli
 • Modificări de forma sau volum ale sânului
 • Modificarea culorii sânului
 • Modificări ale mamelonului
 • Scurgeri mamelonare
 • Eroziunea mamelonului
 • Retracția sau tumefacția mamelonului
 • Orice durere de sân persistentă
 • Mâncărime la nivelul sânului
 • Erupție la nivelul sânului
 • Formațiuni în axilă

 

 

Cunoșterea din timp a cauzelor modificărilor apărute la nivelul sânilor crește șansa unui diagnostic rapid și a unui tratament eficient.

 

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

 

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

 

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here