South Stream e o garantie ca tari ca Romania si Italia nu vor ramane in intuneric si frig

0
516
south-stream

south-streamConducta South Stream este o garantie ca tari importante precum Romania, Bulgaria sau Italia nu vor ramane in intuneric si frig, a declarat luni premierul italian Silvio Berlusconi, dupa o intrevedere cu seful executivului de la Moscova, Vladimir Putin.

Proiectul South Stream este dezvoltat de grupul rus Gazprom si cel italian Eni.

„Gazoductul va permite aprovizionarea cu gaze din Rusia atunci cand exista intreruperi, asa cum a fost, din pacate, cu ceva timp in urma din cauza unor dificultati aparute in Ucraina, tara in care nu exista stabilitate politica astfel incat sa fim calmi” , a spus Berlusconi, citat de agentia italiana de presa Apcom.

Berlusconi a subliniat ca Rusia asigura 30% din totalul imoporturilor Italiei de gaze naturale si 25% din cele de petrol.

„Furnizorul rus este pentru noi extrem de important”, a spus premeirul italian.

Printre subiectele abordate de cei doi lideri politici in timpul intrevederii s-a numarat si posibilitatea colaborarii intre Gazprom si Eni pentru proiecte din afara Europei.

Companiile italiene au primit contracte in valoare de doua miliarde de dolari pentru constructia gazoductului Nord Stream, a declarat premierul rus Vladimir Putin, luni, in timpul vizitei din Italia, transmite RIA Novosti.

„Companiile italiene care participa la constructia gazoductului pe sub Marea Baltica au primit contracte de doua miliarde de dolari pentru un proiect in cadrul Nord Stream, iar aceasta nu va fi tot”, a spus el.

Sumele pentru contracte viitoare vor creste, ca urmare a implementarii unor proiecte ca South Stream.

Gazoducutul Nord Stream, care va lega Rusia de Germania, pe sub Marea Baltica, urmeaza sa fie dat in folosinta in 2011, avand o capacitate de 51 de miliarde de metri cubi degaze naturale anual. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here