Sondaj Binance: aproape jumătate dintre utilizatori se bazează pe cripto pentru a câștiga venituri suplimentare

0
566

 

  • Sondajul a relevat și că 36% din utilizatorii Binance își propun să obțină securitate financiară și independență
  • Taxele ridicate și timpii lungi de tranzacționare au fost identificate drept provocări cheie în sistemele financiare tradiționale și au determinat utilizatorii să prefere activele digitale pentru tranzacții mai rapide și mai ieftine
  • Majoritatea respondenților cred că criptomonedele pot promova egalitatea financiară, oferind tranzacții sigure și transparente, împuternicind populația nebancară

 

București, 15 decembrie 2023 – Un sondaj Binance bazat pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți a relevat că aproape jumătate (45%) dintre utilizatorii platformei au indicat câștigarea de venituri suplimentare ca fiind principalul lor motiv pentru utilizarea cripto, urmat de economisirea banilor (19%) și compensarea inflației (9%). Mai mult de o treime (36%) dintre respondenți au indicat că atingerea securității financiare și a independenței a fost principala motivație pentru a utiliza cripto pentru economii.

 

Mai mult de o treime dintre respondenți au spus că taxele ridicate (19%) și timpul lung de tranzacționare (14%) au fost cele mai mari provocări atunci când este vorba de sistemele și serviciile financiare tradiționale.

 

Alte concluzii cheie din sondaj:

 

Egalitate financiară: Majoritatea respondenților (76%) au indicat că cripto poate juca un rol în reducerea inegalității veniturilor sau a disparităților financiare din societate. Acesta reduce dependența de instituțiile financiare tradiționale (19%), este transparent și sigur (18%), oferă acces financiar populației nebancare și nebancare (17%), permite tranzacții transfrontaliere fără intermediari (16%) și oferă un control mai mare asupra activelor și investițiilor (16%).

 

Cripto pentru câștigarea de venituri suplimentare: Între respondenții ai căror scop principal este să câștige venituri suplimentare din cripto, 23% au indicat că scopul lor era să suplimenteze venitul principal, cu încă 23% utilizându-l pentru a economisi pentru o casă și 21% pentru a investi în alte active digitale.

 

Cripto pentru cumpărăturile zilnice: Peste o treime (36%) dintre respondenți utilizează cripto pentru achiziții în mod săptămânal, cu mai mult de jumătate (58%) dintre ei utilizând cripto pentru achiziții online, inclusiv achiziționarea de bunuri, servicii, produse digitale, urmată de 12% care o utilizează pentru tranzacții internaționale și încă 12% pentru achiziții în magazine.

 

Nativii cripto: Majoritatea utilizatorilor nu sunt la început de drum în cripto, cu 59% dintre respondenți care utilizează cripto de 1-5 ani, 14% de peste cinci ani și 12% sunt noi în cripto, activi de mai puțin de șase luni.

 

Cripto pentru economii: 36% din respondenți utilizează cripto pentru a economisi bani, deoarece oferă securitate financiară și independență, 16% pentru a obține randament mai bun pentru economiile lor și 14% pentru a economisi pentru pensie.

 

Impactul cripto: Respondenții au împărtășit modul în care cripto le-a influențat pozitiv viața, 20% raportând că a crescut valoarea portofoliului lor de investiții, 18% declarând că le-au fost oferite oportunități de a câștiga venituri suplimentare, 15% putând accesa mai multe servicii financiare, 14% îmbunătățind controlul financiar și 12% beneficiind de tranzacții transfrontaliere mai rapide și mai ieftine.

 

Rezultatele sondajului se bazează pe un eșantion total de 1.172 de persoane. Sondajul a fost efectuat din 15 noiembrie 2023 până pe 6 decembrie 2023, prin platforma Binance, și a fost accesibil utilizatorilor din Asia și Pacific, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și America Latină.

 

Despre Binance

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com/ro .

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here