Situatia din Libia este din ce in ce mai haotica. Mai multe orase, controlate de manifestanti

0
438
razboi-arme

razboi-armeSituatia din Libia este din ce in ce mai confuza si haotica, iar estul tarii a scapat aproape in totalitate de sub controlul Guvernului de la Tripoli, existand informatii ca liderul Muammar Kadhafi ar fi parasit capitala, informeaza BBC News online. Potrivit corespondentului BBC,

aproape toti liderii tribali au anuntat ca sustin opozitia, la fel ca si principalii lideri religiosi. Conform BBC, exista informatii ca Muammar Kadhafi ar fi parasit Tripoli, stabilindu-se probabil in orasul sau natal, Sirt, sau la baza militara din Sabha.

Ambasadorul Libiei la Liga Araba, Abdel Moneim al-Honi, a anuntat ca se alatura „revolutiei”, iar ambasadorul din India, Ali al-Essawi, a demisionat in semn de protest fata de reprimarea violenta a protestelor.

Pare sa fie doar o chestiune de timp pana cand regimul Kadhafi va fi inlaturat de la putere, precizeaza corespondentul BBC, subliniind ca multi libieni se tem de violentele care vor urma.Mai multe orase libiene sunt controlate de manifestanti

„Numeroase orase au cazut, in special in estul coastei. Mai multi militari s-au alaturat” revoltei impotriva lui Muammar Kadhafi, a declarat presedinta FIDH, Souhayr Belhassen, mentionand orasele Benghazi, un bastion al opozitiei, si Syrte, orasul natal al colonelului Kadhafi.

Potrivit acesteia, violentele din timpul manifestatiilor care cer plecarea liderului libian au provocat „intre 300 si 400 de morti, probabil mai aproape de 400”.

O alta organizatie neguvernamentala, Human Rights Watch, a mentionat luni dimineata un bilant de cel putin 233 de morti.

Informatiile FIDH, cu sediul la Paris, provin in mare parte de la ligile libiene pentru drepturile omului. Potrivit acestor informatii, tabara de la Bab el Azizia, unde traieste liderul libian, la periferia orasului Tripoli, ar fi fost de asemenea atacata in noaptea de duminica spre luni. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here