Sistemele de creditare de tip Peer-to-Peer capata amploare in Romania

0
671
La doar doua luni de la lansarea proiectului FriendCredit.ro, platforma online de creditare de tip Peer-to-Peer, anunta o crestere accentuata a numarului de utilizatori activi. Principalul avantaj al acestui sistem nou aparut pe piata din Romania este conectarea directa a finantatorilor cu imprumutatii si eliminarea intermedierii institutiilor financiare.

Proiectul Friendcredit.ro lansat in primavara acestui an a fost bine primit de piata economica din Romania, inregistrand un adevarat succes. “Desi activeaza pe piata de doar doua luni, comunitatea FriendCredit.ro a ajuns sa numere in prezent peste 400 de utilizatori activi, finantatori si imprumutati. Rezultatele la zi sunt urmatoarele: 29.100 Chf valoarea contractelor finantate, 15.184 Chf valoarea contractelor in curs de finantare, 58.500 Chf valoarea contractelor in analiza. Astfel, putem estima o crestere substantiala a tranzactiilor si in perioada ce urmeaza” declara Florin Dradiciu, director general FriendCredit.ro
Creditarea de la persoana la persoana este un tip de tranzactie financiara care are loc in mod direct intre persoane fizice, fara intermedierea unei institutii financiare traditionale. Acest sistem de creditare, in forma sa moderna, este un produs al tehnologiei informatiei, bazandu-se pe aplicatii online puternice si securizate. Sistemul Peer-to-peer ofera finantatorilor o dobanda mult mai mare pentru banii lor decat cea in cazul unui depozit bancar. In acelasi timp, imprumutatii obtin o dobanda la credit mult mai mica decat cea in cazul unui credit bancar echivalent. Creditarea de la om la om este o solutie la care persoanele din strainatate apeleaza frecvent, cu incredere si care incepe sa capete amploare si in Romania prin intermediul FriendCredit.ro
Sistemul ofera o modalitate simpla si sigura de imprumut intre persoanele fizice. Functionarea platformei este simpla: finantatorii si imprumutatii se inregistreaza pe site-ul FriendCredit.ro, imprumutatul introduce datele solicitarii de finantare, analistii FriendCredit.ro verifica autenticitatea datelor, dupa care investitorii opteaza pentru un proiect si intra in legatura directa cu imprumutatul. Acestia aleg suma pe care vor sa o finanteze si subscriu, contractele de imprumut derulandu-se pe o perioada de 24 de luni, cu plati lunare fixe. ”Creditarea P2P pune in legatura directa persoanele care au nevoie de un imprumut rapid pentru nevoi diverse si finantatorii, persoane ca doresc un randament mai bun pentru investitiile lor intr-un mod simplu si avantajos pentru ambele parti” a concluzionat directorul general FriendCredit.ro, Florin Dradiciu.
FriendCredit.ro, singura platforma de creditare peer-to-peer din Romania, este un mod mai inteligent si mai echitabil de a face bani sau de a face rost de bani, un proiect ambitios ce pune accent pe utilizator, pe confidentialitatea si securitatea acestuia. Gestionarea intregii activitati este asigurata de un personal calificat si atestat, cu o experienta cuprinsa intre 3 ani si 12 ani in sistemul financiar bancar si in tehnologia informatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here