Sigurantele automate sunt mult mai eficiente si rezistente decat cele fuzibile

0
5101

Cu totii am trecut prin urmatorul scenariu: zi frumoasa, totul merge bine, masina de spalat vase doar ce a pornit, televizorul e deschis si… ramanem fara curent in toata casa. Pana de curent are un rezultat imediat, sigurantele sar sau daca sunt fuzibile se desurubeaza si reinsurubeaza.

 

Sigurantele electrice sunt foarte utile si nu sunt puse acolo doar ca sa ne enerveze pe noi. Ele nu permit circuitelor electrice sa se supraincarce in cazul penelor de curent si revenirii lui sau cand apare un soc pe retea. Cele fuzibile reactioneaza imediat si intrerup curentul electric prin topirea elementului fuzibil.

 

Ele trebuie schimbate permanent pentru ca dupa aceasta etapa nu vor mai functiona. Sigurantele topite se inlocuiesc cu unele noi de fiecare data, nu prea gasesti mereu astfel de sigurante pentru ca mai toata lumea are sigurante automate.

 

La sigurantele automate e vorba de un comutator intern care se declanseaza cand se supraincalzeste circuitul electric. Se actioneaza imediat comutatorul si se reporneste curentul in toata casa. Nu mai inlocuiesti toate sigurantele arse cu noile tipuri de sigurante automate, nu mai stai sa cauti siguranta care a dus la intreruperea curentului, vezi imediat care e siguranta automata care a sarit.

 

Daca ai nevoie de curent electric rapid sigurantele automate permit repornirea curentului in toata locuinta in cateva secunde. Riscurile folosirii sigurantelor automate sunt minime, nu trebuie sa umbli la tablou, la circuitele din casa, nu va trebui sa gasesti mereu pozitia potrivita pentru reinfiletarea sigurantelor fuzibile.

 

Tipurile noi de sigurante au protectie la suprasarcini si scurtcircuite, preturile sunt bune, montarea e rapida, la nevoie se pot inlocui rapid in tablou pentru un sistem de alimentare cu energie cat mai bun si mai eficient.

 

Firmele care vand sigurantele automate ofera si consultanta in alegerea lor in functie de locul in care vor fi folosite, de marimea instalatiilor electrice care trebuie deservite. Odata inlocuite vechile sigurante cu cele noi toata instalatia va fi mult mai simplu de exploatat si de mentinut in conditii de functionare corespunzatoare, nu veti avea nevoie de prea mult timp sa remediati orice intrerupere a curentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here