Sierra a redus costuri de 14,5 milioane EUR prin implementarea măsurilor de eco-eficiență

0
734

Sierra a redus costuri de 14,5 milioane EUR prin implementarea măsurilor de eco-eficiență

                                             

  • Programul de eficiență energetică creat de Sierra permite realizarea unor economii de energie de peste 20.000 Megawați anual
  • Compania și-a luat angajamentul de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040
  • Din 2005, Sierra și-a redus emisiile de CO2 cu 84% și consumul de energie electrică cu 66% din anul 2002

 

De peste două decenii, Sonae Sierra a integrat sustenabilitatea în strategia sa de business, păstrând-o ca pilon pentru poziționarea în toate domeniile de activitate, pentru a continua să ofere soluții cu valoare adaugată pentru afaceri, mediu și societate. Astfel, managementul sustenabil al Sierra a permis companiei să evite costuri operaționale de 14,5 milioane EUR în 2021.

 

Doar prin programul de eficiență energetică Bright®, creat de compania internațională cu o abordare integrată a industriei de real estate, au fost identificate peste 700 de oportunități de îmbunătățire începând din 2012, care generează economii potențiale de peste 7 milioane EUR pe an. În 2021, Sierra a redus costuri cu energia de 12,3 milioane EUR, în timp ce consumul de energie electrică a scăzut cu 2% din 2020.

 

Elsa Monteiro, Head of Sustainability, Sonae Sierra, a declarat: “Noul ciclu de dezvoltare început de Sierra în 2021 consolidează strategia de sustenabilitate a companiei, care a reprezentat întotdeauna un element de diferențiere pe piață. Am înregistrat rezultate foarte bune datorită gestionării raționale a resurselor naturale și ameliorării condițiilor de sănătate și siguranță, propunându-ne întotdeauna să aducem îmbunătățiri. Ne propunem să atingem neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040, ceea ce înseamnă că trebuie să avansăm cu 10 ani pentru atingerea obiectivului Comisiei Europene.”

 

Din 2005, Sierra și-a redus emisiile de CO2 cu 84%, în timp ce consumul de energie electrică a scăzut cu 66% din 2002. Procentul de reciclare a deșeurilor a crescut cu 239% din 2002, iar consumul de apă a scăzut cu 41% din 2003.

 

La sfârșitul anului trecut, aproximativ 58% dintre activele gestionate ale Sierra dețineau certificarea BREEAM de sustenabilitate a clădirilor. 38% dintre clădiri sunt certificate cu standardul de management de mediu ISO 14001 și cu standardul de management al sănătății și siguranței ISO 45001.

 

De asemenea, în 2021 Sierra a obținut, pentru al 12-lea an consecutiv, recunoașterea Green Star în cadrul GRESB Benchmarking. Fondurile Sierra Prime și Iberia Coop au primit un rating de 5 stele din partea GRESB Real Estate Assessment, o organizație care evaluează performanța de mediu, socială și de guvernanță a activelor imobiliare la nivel mondial.

 

Anul acesta, Sierra a fost, de asemenea, prima companie din sectorul imobiliar din Portugalia care și-a refinanțat o parte din datoria corporativă prin emiterea de obligațiuni cu o componentă de sustenabilitate, vizând emisiile de gaze cu efect de seră și ratele de reciclare ale centrelor comerciale, atât cele administrate, cât și deținute.

 

 

Pe parcursul anului 2022, Sierra a oferit angajaților săi peste 14.000 de ore de training și a înregistrat o creștere de 2,6% a numărului de femei aflate în funcții de conducere.

 

 

Despre Sonae Sierra

 

Sierra opererază în domeniul imobiliar având o abordare integrată. Compania identifică platforme solide din care se pot crea investiții stabile, în întreaga lume. De la spații comerciale, la cele de locuit sau publice, de la management până la livrarea proiectelor la cheie, Sierra este partenerul cu viziune pentru dezvoltarea unor concepte inovatoare.

 

În prezent, Sierra are în derulare 6 proiecte de dezvoltare și o extindere și administrează active în valoare de aproximativ 8 miliarde €. De asemenea, compania gestionează 10 vehicule investiționale pentru investitori instituționali sau din domeniul retail-ului, estimate la 4.8 miliarde € la valoarea de piață.

Pentru mai multe informații accesați: www.sonaesierra.com.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here