Siemens va angaja peste 200 de persoane in Cluj-Napoca in urmatorii trei ani

0
716

Siemens isi extinde prezenta locala in domeniul IT, deschizand un nou centru R&D in Romania sub brandul companiei subsidiare Evosoft. Pana in 2017, compania intentioneaza sa angajeze 210 persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens.

Deschiderea noului sediul presupune o investitie de peste 4,5 milioane euro si include costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura. Acesta suma nu include cheltuielile cu viitorii angajati.

“Compania Siemens este prezenta in Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Relatia noastra cu orasul este un parteneriat de lunga durata si, de aceea, am investit continuu in educarea tinerei generatii de ingineri, dezvoltand o legatura stransa cu universitatile tehnice din oras. Incepand cu luna august, facem un pas firesc: crestem intr-o noua directie si ne dorim sa recrutam cei mai buni ingineri din zona care sa lucreze intr-unul dintre cele mai moderne centre IT ale Siemens din Romania”, a declarat George Costache, CEO al Siemens Romania.

“Siemens si Evosoft au ales deschiderea unui nou centru in Cluj-Napoca datorita nivelului inalt de educare al tinerilor absolventi si pozitiei georgrafice favorabile a tarii in Europa. Piata romaneasca este foarte competitiva si asteptam cu nerabdare sa vedem solutiile dezvoltate de inginerii din Cluj Napoca livrate catre clienti din toata lumea”, a declarat Stephan Sonnenberg, Chief Operating Officer al evosoft GmbH.

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3000 de m2. Realizarea intregului proiect, de la concept la executie, a fost integral coordonata de dezvoltator, care a predat la cheie spatiul la 01.08.2014, conform planului initial.

Amplasarea in parcul tehnologic Liberty Technology Park Cluj, precum si structura moderna, tip “open space”, vor constitui factori importanti in atragerea talentului din piata locala. Compania a demarat deja angajarile in municipiul Cluj-Napoca prin intermediul unei ample campanii de recrutare. Aceasta se desfasoara prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universitatile cu profil tehnic din oras, prezenta la targurile de job-uri locale si prin intermediul companiilor locale de recrutare. Majoritatea pozitiilor deschide sunt pentru dezvoltatori de software sau produs si testeri.

Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati. Divizia Siemens Corporate Technology si compania Siemens Industry Software ofera servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here