Sfaturi pentru alegerea unor alimente bio de calitate

0
1531

In ultima perioada, tot mai multe persoane pun accentul pe un stil de viata sanatos. Mesele care au la baza alimente bio sunt considerate ca fiind cele mai sanatoase. Consumul de alimente naturale influenteaza in mod pozitiv organismul si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate. In plus, ofera corpului energia necesara pentru a functiona perfect in mod constant. Consumarea alimentelor bio protejeaza organismul in lupta cu diverse afectiuni si poate preveni boli pulmonare si cardiovasculare.

Unele alimente bio au proprietati antibacteriene, antioxidante, antiinflamatorii sau antivirale. Se folosesc atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, si sunt indicate pentru diferite probleme. Cu toate acestea, uneori nu suntem suficienti de informati si nu stim cum sa alegem alimente naturale de calitate.

Inainte de a achizitiona alimente bio, trebuie citita eticheta produsul. Aceasta este cea mai buna garantie, dat fiind faptul ca sunt mentionate toate ingrendientele folosite pentru prepararea alimentului si alte date precum numele producatorului, tara de origine, data ambalarii, si altele. Atestarea produselor bio este de patru tipuri, si anume: produse 100% organice, produse organice – care au in medie 95% din ingrendiente organice, produse facute cu ingrendiente organice – care au aproximativ 70% din ingrendiente naturale, si produse cu mai putin de 70% din ingrendiente organice – acestea au foarte putine ingrendiente naturale. Prin urmare, eticheta trebuie citita obligatoriu cu atentie!

Alimentele bio sunt 100% naturale, nu sunt tratate chimic si nu contin diversi coloranti si conservanti. Pe eticheta trebuie sa apara una dintre mentiunile „bio”, „organic” sau „ecologic”, dar trebuie retinut faptul ca doar alimentele cu mentiunea 100% organic au in compozitie toate ingrendientele naturale.

Trebuie cumparate din surse sigure. Produsele asa zise naturale care se gasesc la colt de strada nu pot certifica faptul ca sunt 100% bio. De aceea, este indicat sa ne asiguram ca magazinul din care intentionam sa facem achizitia este renumit din acest punct de vedere si ca este certificat sa vanda asemenea tipuri de produse. In general, cele mai bune alimente bio se gasesc in magazinele specializate.

Desi achizitionarea produselor naturale implica costuri ridicate, trebuie luate in calcul beneficiile in urma consumarii lor. Chiar daca pe moment nu pot fi sesizate, pe termen lung se constata a fi cea mai buna alegere. Dupa cum am mentionat anterior, produsele bio au efecte benefice pentru organism. Si daca nu esti suficient de convins, iata cateva motive, care, cu siguranta, iti vor schimba perceptia:

  • Au un gust mai bun;
  • Intaresc sistemul imunitar;
  • Nu cresc rezistenta organismului la antibiotice;
  • Au capacitate oxidanta;
  • Nu contin reziduri de pesticide;
  • Contribuie la prevenirea diferitelor afectiuni.

Produsele naturale ar trebui sa le inlocuiasca pe cele conventionale din alimentatia fiecaruia dintre noi. Un organism sanatos are nevoie de alimente bogate in vitamine, proteine, calciu, magneziu si alte substante care contribuie la intarirea sistemului imunitar si protejeaza organismul. Produsele care se gasesc de cele mai multe ori in comert contin diverse substante cu efecte negative organismului, care nu fac decat sa slabeasca sanatatea sistemului imunitar. Tocmai de aceea, inainte de toate, trebuie sa punem sanatatea pe primul loc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here