Sfaturi de la experti privind alegerea tablourilor

0
1580

Tablourile sunt printre cele mai frumoase cadouri pe care i le poti face unei case. Cu toate acestea, decorarea unei case cu tablouri este o adevarata declaratie de arta prin care poti sa ii oferi acesteia viata, stil, personalitate. Astfel, am concretizat aici cateva sfaturi esentiale de la experti despre cum sa iti alegi tablourile astfel incat sa transmita ceva celor care iti trec pragul casei.

Criterii de alegere ale unui tablou

Stim sentimentul ca nu vei putea alege niciodata un tablou privind toate modelele de tablouri superbe de pe piata. Cu toate acestea, sa alegi tabloul ideal este mai mult decat modelul si culoarea acestuia, iar acest lucru, in mod surprinzator, iti va face alegerea mai usoara.

  • Gasirea spatiului potrivit este primul pas atunci cand vrei sa decorezi peretii casei. Pentru ca nu poti agata cate un tablou pe fiecare perete pe care il vezi gol, trebuie sa il alegi pe acela pe care il vrei evidentiat.
  • Dimensiunea peretelui ales decide marimea tabloului sau a tablourilor. Pe un perete mare te poti juca ori cu un tablou de mari dimeniuni, ori pe mai multe tablouri micute.
  • Stilul camerei si culorile acesteia vor decide stilul si nuanta tabloului. Daca ai o camera colorata, alege un tablou simplu. Altfel, daca mobila si stilul camerei sunt linistite, alege un tablou ce va oferi o pata de culoare.
  • In cazul tablourilor, nu trebuie sa mergi in pas cu moda, ci sa optezi pentru ceva semnificativ pentru tine. Peisaje cu natura, animale, forme geometrice, model abstract sau citate motivationale, daca alegi un tablou care sa te reprezinte il vei privi cu placere de fiecare data.

Daca insa simti ca in casa ta nu isi gasesc locul tablourile cu rama masiva sau cele minimaliste, avem o veste buna pentru tine. Poti opta fara emotii pentru un tablou din tapet. Acest tip de tablou vine impreuna cu o multime de avantaje: este usor de intretinut, nu are o greutate foarte mare si poate fi cu lejeritate inlocuit. In plus, daca te uiti la colectia de tablouri din tapet de la Vladila vei descoperi modele superbe in care te vei regasi cu siguranta.

Cum se monteaza corect un tablou?

Sa agati un tablou in cui si sa realizezi ca mergea pozitionat mai sus sau mai in lateral este o senzatie prin care nu vrei trece daca urmezi sfaturile urmatoare legate de cum sa montezi corect un tablou.

  • Daca ai un singur tablou de dimensiuni mari sau medii, expertii te vor sfatui sa il asezi la nivelul ochilor.
  • Iti plac mai multe piese ce fac parte din diferite colectii de tablouri? Atunci le poti agata pe tematica in diferite camere sau in diferite puncte dintr-o singura incapere. In acest mod, vei crea o poveste transpusa in imagini. Tablourile pot fi amplasate simetric in linie verticala, orizontala sau poti sa formezi cu ele forme geometrice. De asemenea, daca simti ca o asimetrie este mai potrivita, te poti juca cu tablourile asezate diferit si sa completezi zona cu o piesa de mobilier sub ele.

Astfel, daca vrei sa decorezi cu succes un perete, nu omite aceste cateva aspecte esentiale inainte de a porni in cautarea tabloului perfect. Locul unde il pui, stilul casei si pasiunile tale, toate acestea mana in mana te vor ajuta sa faci alegerea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here