Serbia, spatiu prioritar in strategia de relatii externe a CCIB

0
956

Asa cum a devenit deja o traditie, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizeaza „Ziua oportunitatilor de afaceri” marti, 15 aprilie, editie dedicata de data aceasta spatiului balcanic. La acest eveniment vor participa si profesionisti sarbi, care vor prezenta comunitatii de business bucurestene principalele oportunitatile de afaceri si investitionale oferite de Republica Serbia, precum si cadrul juridic si regimul fiscal aplicabile companiilor straine si cu capital mixt.

Spatiul balcanic a devenit prioritar pentru anul 2014, in contextul in care Camera bucuresteana intentioneaza sa deschida in aceasta regiune un birou de reprezentare. in vederea pregatirii acestui proiect, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Branko Brankovic, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Serbia la Bucuresti.

Un alt pas concret in vederea intensificarii contactelor intre comunitatile de afaceri din Romania si Serbia il constituie organizarea de catre CCIB, in luna mai a acestui an, a unei misiuni economice la Belgrad. in opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, acesta este un bun prilej pentru identificarea unor proiecte concrete, indeosebi in sectorul industrial, dar si in cercetare si in domeniul academic.

Excelenta Sa Branko Brankovic a apreciat propunerile presedintelui CCIB si l-a asigurat de intreaga cooperare a Ambasadei in proiectele dedicate dezvoltarii relatiilor comerciale romano-sarbe. Ambasadorul Republicii Serbia la Bucuresti si-a exprimat interesul pentru proiectul CCIB vizand infiintarea unui Consiliu de Afaceri Romania-Serbia, structura cu o puternica componenta privata, ce poate juca un rol important in dinamizarea schimburilor bilaterale. in opinia E.S. Branko Brankovic, o mai buna colaborare intre camerele de comert din capitalele celor doua tari, materializata in organizarea unor forumuri de afaceri si participarea la targuri si expozitii, poate contribui la reintrarea pe un trend ascendent a volumului schimburilor comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here