Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat din partid

0
789
voicu

voicuSenatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat, din partid, a anuntat, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat,  intr-o conferinta de presa la Toplita, ca a cerut organizatiei de Bucuresti sa il suspende din partid pe senatorul Catalin Voicu, pe perioada cat este cercetat.

 

Ponta a afirmat ca CSM trebuie sa ancheteze cazul lui Voicu si sa ia masurile de rigoare, afirmand ca faptul ca inca procesele se judeca la televizor este un semnal prost pentru justitia din Romania si denota modul in care politicul influenteaza justitia romaneasca.

„Daca stenogramele sunt adevarate, eu ma despart total de acest mod de a gandi si de face politica”, a spus Ponta.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa sesizeze Senatul in vederea incuviintarii arestarii senatorului PSD Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor.

Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adreseaza de catre ministrul Justitiei presedintelui Senatului, acesta o aduce la cunostinta in sedinta publica, dupa care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotaraste cu votul secret al majoritatii senatorilor.

Voicu va fi audiat marti de Comisia juridica in acest caz.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistrati – Florin Costiniu, si de oameni de afaceri – Costel Casuneanu si Marius Locic, apar in stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu.

Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe langa magistrati ai inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP, intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si „intocmirea unor dosare” lui Gabriel Oprea.

Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile lui Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedinta PSD Dolj Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.

Voicu este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie, lider al PSD Bucuresti, al carui nume apare in stenogramele din presa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here