Senatorul Mircea Diaconu demisioneaza din functia de director al Teatrului Nottara

0
584
teatrul-notara

teatrul-notaraSenatorul PNL Mircea Diaconu arata, intr-o scrisoare adresata presedintelui Biroului Permanent al Senatului, ca a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa ii aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Scrisoarea inregistrata la Senat esta datata 28 noiembrie, fiind inregistrata la Biroul Perment in 30 noiembrie. El arata, in document, ca incepand cu data de 24 noiembrie a solicitat primarului general al Capitalei sa ii aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara.

Marti, Biroul Permanent al Senatului urmeaza sa ia act de aceasta solicitare. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Mircea Diaconu, director in cadrul Teatrului „C.I. Nottara” si senator, a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute si pedepsite de art. 2531 si art. 248 din Codul Penal al Romaniei. In urma evaluarilor demarate in 15 noiembrie 2010, s-a constatat ca in 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, sotia lui Mircea Diaconu, in calitate de salariat al Teatrului „C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, in data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Maria Diana Diaconu a exercitat, in perioada 19 noiembrie 2001 – 15 august 2007, functia de actor in cadrul Teatrului „C.I. Nottara”.

Cererea sa a fost aprobata de catre directorul Teatrului „C.I. Nottara”, Mircea Diaconu, desi nu indeplinea conditiile inscrise in fisa postului de regizor artistic, de minimum un an experienta in domeniul regiei, Maria Diaconu avand la acea data numai doua luni de la absolvirea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, Sectia „Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)”. In cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost presedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate in care i-a acordat sotiei sale calificativul maxim. In 15 august 2007, Maria Diana Diconu a fost promovata in functia de regizor artistic. Beneficiul patrimonial, constand in veniturile salariale, obtinut in perioada 2007 – 2010 de catre aceasta a fost de 83.684 de lei.

Pe de alta parte, Agentia Nationala din Integritate a constatat, printr-o decizie din 27 ianuarie, ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului „C.I. Nottara” din Capitala. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins ca nefondata, in 16 septembrie, contestatia lui Mircea Diaconu fata de decizia ANI, senatorul anuntand ca va contesta hotararea la instanta suprema. Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, in 15 noiembrie 2010, in urma publicarii unui material de presa cu privire la posibila nerespectare de catre Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilitatilor.

Potrivit ANI, Mircea Diaconu este senator din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan si director-manager al Teatrului „C.I. Nottara”. Mircea Diaconu a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, ca are o decizie a Senatului potrivit careia activitatea sa artistica „si nu comerciala” nu este incompatibila cu functia de senator. „Daca si teatrul este incompatibil… sau poate s-a primit ordin sa fie incompatibil”, spunea atunci Diaconu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here