Segmentul chiriilor trece printr-o criza de oferte din cauza supracererii

0
951

Cererea pentru locuintele de inchiriat depaseste cu mult oferta existenta pe piata, in conditiile in care prabusirea vanzarilor in perioada de criza a dus la o supracerere pe segmentul inchirierilor, iar zeci de mii de studenti nu au locuri in camine, potrivit imobiliare.ro.

„Pe segmentul chiriilor asistam la o criza de oferte, in conditiile unei supracereri venita din prabusirea vanzarilor in perioada de criza. La aceasta se adauga, in septembrie, zeci de mii de studenti care nu au acces la locurile din camine. in aceasta perioada, in cursul unei saptamani, apar mai putin de 4.000 de apartamente de inchiriat cumulat in cele mai mari 5 orase din tara, mult sub cerere. Studentii, dar si ceilalti chiriasi sunt intr-o cursa contracronometru, un apartament cu un pret bun putand fi inchiriat si in cateva ore”, a declarat directorul general al imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

in Bucuresti, o garsoniera nemobilata din zona Basarabia este scoasa la inchiriere pentru 150 de euro pe luna, iar in Rahova-Margeanului cu 180 de euro pe luna, insa in acest caz locuinta este complet mobilata. Preturile pe segmentul apartamentelor cu doua si trei camere pornesc de la 200 de euro.

in Timisoara, in zona Complex Studentesc, o garsoniera la casa, mobilata si utilata poate fi inchiriata cu 150 de euro pe luna. Locuinta are 45 de metri patrati utili, bucatarie si baie proprii si beneficiaza de acces la o curte comuna. in zona centrala a orasului, in apropiere de Piata Operei, o locuinta bicamerala de 42 de metri patrati utili este listata pe imobiliare.ro la un pret de 200 de euro pe luna. Aceasta este complet mobilata si utilata si face parte dintr-o cladire istorica.

in Brasov, zona Uzina 2, o garsoniera nemobilata, cu centrala proprie, poate fi inchiriata cu 125 de euro pe luna. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, pretentiile proprietarilor incep de 170-180 de euro pe luna. Acesta din urma este pretul cerut pentru o locuinta de 49 de metri patrati utili din zona Astra, situata la etajul doi din patru al unui bloc vechi. in zona Blumana, un apartament cu trei camere, la casa, poate fi inchiriat cu 200 de euro pe luna, pentru o suprafata de 45 de metri patrati utili.

in cartierul Marasti din Cluj-Napoca o locuinta monocamerala, situata la etajul unu din patru, este disponibila spre inchiriere cu 150 de euro pe luna; aceasta are 21 de metri patrati utili si este complet mobilata si utilata. in zona Baciu, un apartament cu doua camere, nemobilat, are un pret cerut de 200 de euro pe luna, in timp ce in zona Grigorescu, proprietarul unui apartament cu trei camere, de 70 de metri patrati utili, solicita 250 de euro pe luna.

in Iasi, in zona Nicolina, o garsoniera nemobilata poate fi inchiriata cu 130 de euro pe luna. in zona Gara, un apartament cu doua camere, mobilat si utilat, are un pret cerut de 150 de euro pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here