Seful FMI: In Romania incetarea de plati este iminenta

0
822
buzunare

buzunareDirectorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat intr-un interviu acordat postului elvetian TV TSR ca niciun stat stat european nu risca sa intre in faliment, insa exista tari mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania si altele, unde trebuie implementate politici mai dure.

 

„Ceea ce este dramatic, si vorbesc de state precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania etc, state in care trebuie redresata situatia – nu putem continua asa deoarece incetarea platilor este iminenta, prapastia este chiar in fata – sunt cele care patimesc mai mult, sunt cele mai vulnerabile”, a afirmat Strauss-Kahn.

„Nu cred in faliment”, a spus el, adaugand ca solidaritatea comunitatii europene va preveni prabusirea financiara a statelor.

„Aceasta presupune, insa, politici mai dure. insa deoarece statele cele mai vulnerabile, cele mai sarace, au de patimit mai mult trebuie elaborate programe care sa pastreze cheltuielile sociale”, a mentionat oficialul FMI. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here