Sectorul telecom din Europa l-a saracit pe cel mai bogat om din lume

0
806

Miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a inregistrat in acest an pierderi de aproape 2 miliarde de euro din investitii derulate in companii din sectorul telecomunicatiilor din Europa, dupa ce valoarea participatiilor detinute a scazut puternic.

America Movil, cel mai mare operator telecom din America Latina, controlat de Slim si familia sa, a derulat primele investitii semnificative in Europa in aceasta vara, prin achizitia unor participatii la KPN Olanda si Telekom Austria, pretul insumat fiind de 4 miliarde de euro, potrivit Financial Times.

Intrarea agresiva a lui Slim pe cele doua piete europene a determinat analistii sa avertizeze ca investitorul mexican vrea sa cumpere active telecom la preturi de criza. Averea lui Slim este estimata de Forbes la circa 69 de miliarde de dolari.

In numai cateva luni de la achizitie, valoarea participatiei de 23% din Telekom Austria a scazut cu circa 42%, iar cea a pachetului de 28% detinut la KPN cu aproximativ 46%, potrivit unor estimari ale firmei de administrare de active Bernstein.

America Movil nu a dezvaluit pretul de achizitie pentru actiuni reprezentand 21% din Telekom Austria, dar a raportat ca a cheltuit circa 3 miliarde de euro pentru detinerea la KPN si 3,95 miliarde de euro in total pentru investitii europene.

Investitia initiala, de 4 miliarde de euro, a scazut astfel aproape la jumatate, noteaza Financial Times. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here