Sectorul 3 din Capitala are cea mai bogata oferta imobiliara

0
972
broker-imobiliar

Cea mai bogata oferta de inchirieri sau de vanzari de apartamente din Bucuresti se afla in sectorul 3, potrivit unei analize realizata de Imobiliare.NET.

Conform ultimului Recensamant intocmit in 2011 de Institutul National de Statistica, in Bucuresti exista aproximativ 804.000 de locuinte conventionale, iar in sectorul 3 se inregistreaza cel mai mare numar de unitati locative, adica 170.000. In ceea ce priveste oferta de apartamente scoase la vanzare sau date spre inchiriere, aceasta este cea mai concentrata in sectorul 3.

Potrivit unei analize realizata de Imobiliare.NET, in ultima luna s-au inregistrat peste 4.600 de oferte de inchiriere de apartamente (de la garsoniere pana la locuinte cu 4 camere), din care cel mai mare numar a fost inregistrat in sectorul 3 (1.091 de locuinte). Din numarul total de apartamente scoase la inchiriere circa 12% din proprietati se afla in apropiere de metrou.

Apropierea de metrou ridica preturile cu 10-20%

„Pretul si apropierea de metrou sunt cei mai importanti factori pentru o persoana interesata sa inchirieze sau sa cumpere o locuinta. In acelasi timp, proprietarii au inceput sa-si promoveze proprietatile in functie de amplasarea imobilelor fata de metrou, iar acestia solicita preturi (atat pentru inchiriere, cat si pentru vanzare) cu 10-20% mai mari decat cei care detin apartamente aflate la o distanta mai mare de 10 minute de metrou”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

In categoria „inchirieri – garsoniere”, cele mai multe oferte sunt in apropiere de urmatoarele statii de metrou: Dristor (11,8% din numarul total de oferte din aceasta categorie care sunt in apropiere de metrou), Titan (7,7%) si Lujerului (7,3%).

In apropiere de statiile de metrou Piata Unirii, Dristor si Tineretului sunt cele mai multe oferte pentru cei interesati de inchirierea unui apartament cu 2 camere. Asadar, 6,9% din numarul total de oferte din categoria „inchirieri-apartamente cu 2 camere” amplasate in apropiere de metrou sunt langa statia Piata Unirii, 6,5% langa statia Dristor si 3% in apropiere de statia Tineretului.

In cazul inchirierilor apartamentelor cu 3 camere, cele mai multe oferte sunt langa urmatoarele statii de metrou: Piata Unirii (12,9% din numarul total de oferte din aceasta categoria aflate in apropiere de metrou), Tineretului (8,3%) si Obor (6,5%).

Cele mai multe oferte pentru inchirierea apartamentelor cu 4 camere sunt langa statiile de metrou Piata Victoriei (11,4% din numarul total de oferte din categoria „inchirieri-apartamente cu 4 camere” amplasate in preajma metroului), Piata Unirii (11%) si Universitate (8,1%).

Oferta vanzari: Cele mai multe optiuni, in zona Dristor si Titan

Conform analizei Imobiliare.NET, in ultima luna s-au inregistrat peste 5.332 de oferte de vanzare de apartamente (de la garsoniere pana la locuinte cu 4 camere), din care cel mai mare numar a fost inregistrat in sectorul 3 (1.105 de locuinte). Din acesta oferta, circa 12% din apartamente se afla in apropiere de metrou.

Asadar, din numarul total de garsoniere scoase la vanzare in apropiere de metrou, cele mai multe oferte se gasesc langa statiile de metrou: Dristor (13,4% din numarul total de oferte din aceasta categorie in apropiere de metrou), Titan (11%) si Piata Iancului (8,5%).

In ceea ce priveste categoria „vanzari-apartamente cu 2 camere”, cele mai multe oferte sunt in jurul urmatoarelor statii de metrou: Titan (8,4% din numarul total de oferte din aceasta categorie care sunt in apropiere de metrou), Dristor (6,7%) si Piata Sudului (5,5%).

Cele mai multe oferte pentru vanzarea de apartamente cu 3 camere provin din jurul statiilor:  Dristor (11,6% din numarul total de oferte din aceasta categorie care sunt in apropiere de metrou), Titan(8,8%) si Piata Iancului (6,5%).

In cazul ofertei de vanzari de locuinte cu 4 camere, aceasta este foarte concentrata in jurul statiilor de metrou: Obor (13% din numarul total de oferte din aceasta categorie care sunt in apropiere de metrou), Dristor (8,5%) si Aparatorii Patriei (6%).

“Din partea proprietarilor care vor sa vanda sau sa inchirieze o locuinta avem o oferta concentrata in zonele precum: Dristor, Titan sau Piata Unirii. In acelasi timp, exista si un interes ridicat din partea cumparatorilor si a chiriasilor pentru locuintele aflate in zonele in care avem si cea mai bogata oferta”, a mai spus Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here