Se intampla si la ei: Cainii agresivi de pe strazile din Sofia ar putea fi eutanasiati

0
637
caine-strada

caine-stradaCainii comunitari agresivi din Sofia ar putea fi eutanasiati, a sugerat duminica primarul capitalei bulgare, Iordanka Fandakova, dupa decesul unui barbat atacat de caini la sfarsitul lui martie, relateaza site-ul Novinite.com.

„Este important pentru mine ca haitele de caini fara stapan sa fie inlaturate de pe strazile orasului”, a declarat Fandakova duminica.

„Normele europene nu exclud eutanasierea animelelor agresive, daca acest lucru este permis de legislatia locala”, a subliniat ea, citata de Bulgarian Telegraph Agency.

Comentariile primarului intervin dupa un accident tragic care a avut loc in capitala bulgara. Botio Tacikov, un economist de renume, care a fost atacat brutal de o haita de caini in cartierul Malinova Dolina din capitala bulgara la sfarsitul lui martie, a decedat.

Faptul ca Tacikov a fost atacat de caini comunitari agresivi a generat o nemultumire generala, in timp ce orasul se lupta de mai multi ani sa limiteze cresterea numarului de caini fara stapan.

Potrivit datelor oficiale, in Sofia sunt aproximativ 10.000 de caini fara stapan, desi unii considera ca numarul lor este mai mare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here