Se cauta locuinte sub 50.000 EUR si dobanzi avantajoase de la dezvoltator

0
619

Bucurestenii continua sa caute reduceri consistente si dobanzi  de la dezvoltator in cadrul targurilor imobiliare. La Project Expo, cel mai important targ imobiliar al verii, desfasurat in perioada 13-15 iulie 2012, cei interesati au venit in cautarea unor locuinte cu 2 camere, cu pret redus si amplasament avantajos.

Studiul realizat de Ozone Homes, pe un esantion de peste 500 de persoane, arata ca se cauta apartamente din ce in ce mai ieftine in detrimentul celor spatioase, achizitionate mai ales prin credit bancar, sau cu banii pe loc.

35% dintre respondenti doresc locuinte sub 50.000 EUR
26% prefera ratele la dezvoltator pentru a obtine o dobanda avantajoasa
20% dintre respondenti au fost dispusi sa cumpere locuinta cu plata integrala in cadrul targului

Apartamente sub 50.000 EUR

Conform aceluiasi sondaj, 80% dintre respondenti au afirmat faptul ca locuiesc intr-un apartament de 2 sau 3 camere si ar dori sa achizitioneze in viitorul apropiat un apartament cu 2 camere. In consecinta, 35% au raspuns ca sunt dispusi sa aloce sub 50.000 EUR pentru un apartament, si 27% s-au gandit la peste 70.000 EUR.

44% dintre cei intervievati ar opta pentru credit bancar si numai 26% pentru rate la dezvoltator. Surpriza a venit din partea unui segment de cumparatori (20%) care au marturist ca au banii cash si sunt dispusi sa cumpere pe loc. Principalul motiv al celor care au ales sistemul ratelor la dezvoltator s-a rezumat la faptul ca doresc sa obtina o dobanda avantajoasa de la dezvoltator.

Principalul motiv care i-a impiedicat pe cumparatori sa opteze pentru o locuinta pana la momentul targului a fost, in proportie de 60% amplasamentul respectivei proprietati. Se poate observa astfel ca cele mai importante repere in alegerea unei locuinte raman pretul si amplasarea, cu accent pe reducerea cheltuielilor de achizitionare prin rate la dezvoltator sau plata integrala.

Ozone Homes s-a diferentiat de ceilalti dezvoltatori prezenti prin faptul ca este o firma care lucreaza cu materiale alcatuite din componente ecologice, 65% reciclabile. Sistemul dezvoltat de Ozone Homes are cateva caracteristici bine definite: eficienta energetica, eficienta costurilor, flexibilitate arhitecturala, siguranta si rezistenta, precum si o responsabilitate ridicata fata de mediu. Durata de viata stiintific demonstrata a constructiilor Ozone Homes este de 60 de ani, comparativ cu cea a constructiilor clasice, care este de 50 de ani, a declarat Andrew Prelea, CEO Ozone Homes

O alta tendinta observata in comportamentul de consum al potentialului cumparator a fost atractia pentru oferte si reduceri la produsele principalilor retaileri. Astfel, vizitatorii targului au fost interesati de reducerile oferite de dezvoltatorii imobiliari la achizitionarea electocasnicelor. Pentru a veni in intampinarea clientilor, Ozone Homes a realizat un parteneriat cu Flanco si cu www.imobiliare.ro. Astfel, Ozone Homes ofera un gift card in valoare de 1.000 de euro, valabil in magazinele Flanco, la achizitionarea unui apartament cu 2 camere in Avalon Residence.

Aceasta facilitate vine in ajutorul celor care doresc sa inceapa o viata noua intr-un aparatament construit respectand o tehnologie revolutionara, solutie inteligenta care le va asigura diminuarea substantiala a costurilor de intretinere (cu 25-40% mai putin decat in cazul constructiilor, a adauga Andrew Prelea, CEO Ozone Homes

Majoritatea respondentilor au afirmat ca  isi doresc sa achizitioneze un apartament cu 2 camere la un pret sub 50.000 EUR, iar Avalon Residence raspunde acestor dorinte. In blocul ecologic construit in Tunari, un apartament cu 2 camere ajunge la 42.500 EUR + 5% TVA, bucataria si baia sunt complet utilate si mobilate, iar locul de parcare este inclus in pretul final.

Astfel, Ozone Homes ofera clientilor sai un spectru extins de servicii printre care si posibilitatea cumparatorului de a contracta constructia unei case pe propriul teren. Compania va propune o casa „la cheie” de la 550 EUR/mp, echipa de specialisti a firmei punand la dispozitia clientului consultanta, design, planning, avizare, management de proiect si constructia propriu-zisa cu materiale ecologice.

Ozone Homes este expert in tehnologia de constructie ecologica, pe care o promoveaza cu succes inca din anul 2010, iar Avalon Residence, in urma numeroaselor premii pe care le-a primit, este un real succes pe piata imobiliara din Romania, fiind printre putinele proiecte rezervate inca din faza de proiect si locuinte, in prezent, in proportie de 80%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here