ȘCOALA IT lansează cursuri online de robotică gratuite în contextul școlilor închise

0
1849

 

  • Cursuri de robotică și programare pentru copii
  • Parteneri digitali: F64 și Lenovo

 

București, România (14 aprilie 2020) – ȘCOALA IT, program educațional IT 100% românesc, cu peste 11 ani de experiență de predare, a lansat cursurile online într-un sistem gratuit, ca suport pentru toți cei care stau în aceste momente acasă.

În această perioadă în care copiii nu merg la școală și sunt nevoiți să învețe de acasă, să se conecteze online la clase digitale și să își încarce temele în cloud, avem nevoie de tehnologie mai mult ca niciodată.

Astfel, în parteneriat cu F64 și Lenovo, pe www.scoalait.ro vor fi oferite cursuri de robotică și programare, experimente distractive și proiecte educaționale, dar și provocări pentru acasă, proiecte pentru copii și părinți. Iar pentru a reduce timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor, materialele video vor fi scurte, de 4-8 minute. De asemenea, nu va fi necesară autentificarea la o anumită oră, căci sesiunile vor putea fi accesate oricând și de oricâte ori se dorește, utilizatorii având acces la întreaga galerie video.

Îmbunătățirea educației, a modului de predare și a procesului de învățare cu ajutorul tehnologiei reprezintă un subiect dezbătut intens în societatea românească actuală. De-a lungul ultimului deceniu, a devenit clar că tehnica de calcul reprezintă o parte integrată a vieții contemporane, iar utilizarea ei în mod corect poate aduce beneficii uriașe – atât individului, cât și societății. Mai puțin dezbătută a fost însă necesitatea unei educații pe tema tehnologiei, al cărei rol este acela de a asigura publicului cunoștințele necesare în vederea unei utilizări corespunzătoare. Așa a luat naștere ȘCOALA IT, care de peste 11 ani oferă cursuri de tehnologie, robotică și programare pentru grădiniță și școală, dar și intervenții săptămânale la RADIO ITSY BITSY. În fiecare moment, în programul ȘCOALA IT sunt înscriși aproximativ 500 de elevi, activitatea desfășurându-se în 28 grădinițe și școli din București, precum și la Muzeul Național Grigore Antipa.

“Încercăm să ajutăm elevii în această perioadă și ne dorim să putem face asta atât timp cât școlile sunt închise, iar copiii sunt acasă, până când intrăm în normalitatea pe care o cunoșteam. Nu a fost o decizie ușoară, dat fiind că volumul de muncă în această situație este unul foarte mare, iar cursurile sunt oferite gratuit. Însă ne dorim să ajutăm și noi cât mai mult și să trecem mai ușor peste această perioadă. Materialele sunt noi, filmate chiar în zilele curente, acasă. Vom încărca în fiecare zi câte un clip video pentru grupa 5-7 ani și unul pentru grupa 7-13 ani, de luni până vineri. Sper ca inițiativa să îi ajute pe copiii care stau acasă, fie învățând lucruri noi, fie distrându-se în familie cu ajutorul ideilor noastre. Suntem sprijiniți în această activitate și de către F64 și Lenovo, prin soluția proiectată pentru școală: clasa mobilă, care ni s-au alăturat în acest minunat proiect”, a spus Cristian Lăcraru, fondatorul programului ȘCOALA IT.

 

Despre ȘCOALA IT

Lansat în anul 2009, platforma educațională ȘCOALA IT este construită în urma propriilor cercetări de piață, realizate în fiecare an, alături de partenerul RADIO ITSY BITSY, ținând astfel cont de evoluția tehnologiei, accesul copiilor, vârstă, nevoi, interese și așteptări. În prezent, aproximativ 500 elevi noi intră în fiecare an în acest program, care asigură lunar 130 de ore de predare în 28 de grădinițe și școli de renume din București. În acest moment platforma educațională SCOALA IT oferă cursuri de tehnologie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here