Școala informală de IT și UiPath lansează RPA Development, curs de roboți software pentru pasionații de IT

0
1207

Școala informală de IT (SIIT) duce pasiunea pentru tehnologie la nivelul următor printr-un parteneriat onorant cu primul unicorn românesc, UiPath, liderul mondial pe piața de Robotic Process Automation (RPA) enterprise software. Cursul de RPA se va desfășura în cadrul SIIT, începând din toamna aceasta, la Cluj și Iași. Înscrierile sunt deschise pe scoalainformala.ro.

 

“Nu demult vorbeam despre tehnologiile viitorului, când ne refeream la termeni precum software robots, artificial intelligence sau machine learning. Iată că deja a venit momentul în care putem pune la timpul prezent acești termeni. UiPath a creat un ecosistem software cu un spectru de aplicabilitate fără precedent, dar mai ales o accesibilitate de învățare extra-rapidă. Consider că RPA reprezintă una dintre cele mai interesante și accesibile tehnologii la ora actuală pentru orice persoană care urmărește să își dezvolte abilitățiile digitale sau care urmărește o reconversie profesională.” Răzvan Voica, CEO și Co-fondator Școala informala de IT.

 

Tehnologia UiPath este mai ușor de învățat și practicat în comparație cu alte tehnologii, fiind accesibilă și persoanelor cu experiență tehnică limitată. La Școala informală de IT, cursanții vor învăța, în doar cinci luni, să automatizeze procese și să construiască roboți software.

 

Parteneriatul cu Școala Informală de IT și UiPath prin care vom livra primul curs de RPA din Iași va ajuta la educarea pieței și crearea de noi joburi într-un domeniu din ce în ce mai căutat. La sfârșitul cursului, participanții vor avea certificarea de RPA developer de la UiPath și vor ști să creeze un robot software de complexitate peste medie.” – Cristian Ignat, CEO Aggranda, companie de RPA Development.

 

Cursul se adresează tuturor celor pasionați de inovația în IT, adusă de roboții software, machine learning sau artificial intelligence. UiPath construiește roboți software pentru automatizarea proceselor manuale din mediul office: aceștia sunt programați să preia munca angajaților, eliberându-i de sarcinile repetitive și plictisitoare, care predispun adesea la erori. Un robot software se definește prin capacitatea de a învăţa o secvență de operaţiuni întreprinsă manual de un angajat pentru ca, ulterior, să o execute mult mai rapid şi fără greșeală. Tehnologia RPA se poate aplica unei categorii foarte largi de sarcini bazate pe reguli.

 

“Noul curs de RPA Developement deschide o cale de upgrade pentru specialiștii activi în industria ITO pentru a automatiza procese, a crește productivitatea echipelor și a ajuta companiile să scaleze mai rapid”Dan Zaharia, site manager, SIIT Iași.

 

„Suntem foarte entuziasmați de parteneriatul pe care l-am deschis cu Școala Informală de IT și Aggranda prin programul UiPath Automation Ready Workforce. Această colaborare își propune să aducă noi oportunități pe piața din Iași, prin accesul la educație în tehnologia de automatizare Robotic Process Automation. Credem cu tărie în potențialul acestei piețe de a duce transformarea digitală în România la un nou nivel cu oameni talentați și cu dorință de dezvoltare. Acest program le oferă profesioniștilor din Iași cunoștințele de care au nevoie pentru a conduce această transformare.” Roxana Popa, Automation Ready Workforce Manager, UiPath.

 

Universul RPA reprezintă una dintre industriile certe ale viitorului, care se bucură de o creștere accelerată și cu multe oportunități de angajare. Cursul organizat de Școala informală de IT vine să răspundă cererii sporite de pe piața globală, de cunoștințe de automatizare în sisteme de tip RPA.

 

DESPRE ȘCOALA INFORMALĂ DE IT

Înființată în 2013, Școala informală de IT este astăzi cea mai performantă platformă de educație non-formală și reconversie profesională în IT, lider în domeniul educației alternative din România. Până în prezent, peste 3500 de pasionați de tehnologie au absolvit, în cele mai mari 6 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova), cursurile de inițiere, pregătire și specializare în IT din oferta școlii. În medie, doi noi absolvenți ai Școlii informale de IT intră pe piața muncii de IT în fiecare zi. O comunitate activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

https://scoalainformala.ro/

 

***

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here