Schneider Electric oferă infrastructură de automatizare open, de ultimă generație, în colaborare cu Intel și Red Hat

0
488
Double exposure of Engineer with oil refinery industry plant background, industrial instruments in the factory and physical system icons concept, Industry 4.0 concept image

 

Boston, MA (Statele Unite), 6 februarie 2024Schneider Electric, în colaborare cu companiile de tehnologie Intel și Red Hat, a anunțat lansarea unui cadru software de tip Distributed Control Node (DCN).

 

O extensie a EcoStruxure™ Automation Expert de la Schneider Electric, acest nou cadru permite companiilor industriale să treacă la o soluție definită de software, plug-and-produce, permițându-le să-și îmbunătățească operațiunile, să asigure calitatea, să reducă complexitatea și să optimizeze costurile.

 

Aliniați cu Open Process Automation Forum (OPAF), care este dedicat promovării interoperabilității și portabilității, cei trei colaboratori au lucrat împreună pentru a crea o experiență modernă, de rețea, care va deschide calea către următoarea generație de control industrial.

 

Red Hat, în colaborare cu Intel, a anunțat recent crearea unei noi platforme industriale edge care ajută la conturarea unei abordări moderne pentru construirea și operarea controlului industrial. De la implementarea acestei platforme, Schneider Electric a implementat acum Red Hat Device Edge în noul software DCN, pe lângă Red Hat Ansible Automation Platform și Red Hat OpenShift la nivelul de calcul pentru implementările DCN, combinate cu o infrastructură de control de la Schneider Electric și o arhitectură de referință de la Intel.

 

Cadrul constă în două componente principale: o platformă computerizată avansată (ACP), care supraveghează volumul de lucru de control, oferind capabilitățile de automatizare și control al conținutului necesare pentru a implementa sarcinile de lucru în mod sigur și programatic, împreună cu funcționalități de virtualizare și monitorizare; și DCN, care sunt sisteme industriale ce utilizează procesoare Intel Atom din seria x6400E, dedicate rulării sistemelor de control și concepute pentru sarcini de lucru cu un nivel critic mixt.

 

„Red Hat se angajează să ajute producătorii să implementeze operațiuni autonome în spațiile de producție”, a declarat Francis Chow, Vice President and General Manager of In-Vehicle Operating System and Edge la Red Hat. „Colaborând îndeaproape cu partenerii noștri precum Schneider Electric și Intel, putem contribui la construirea de fabrici și operațiuni scalabile, definite de software, capabile de automatizare și interoperabilitate avansată, utilizând o abordare consecventă, de platformă. Suntem încântați de această colaborare și acesta este doar începutul. Făcând acești pași acum, putem ajuta sectorul industrial să exploreze toate posibilitățile pe care le oferă AI, edge computing și multe altele.”

 

Despre Schneider Electric

 

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului.

 

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

 

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

www.se.com/ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here