SCENARTelier – Ateliere si lectii deschise in cadrul proiectului SCENART

0
780

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano organizeaza, in perioada 3-5 iulie 2012, o serie de ateliere si lectii deschise in cadrul proiectului Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART.

 

 

SCENARTelier este un eveniment dedicat tuturor celor interesati sa descopere meseriile specifice artelor spectacolului si oamenii care creeaza spectacolul din spatele scenei si include o serie de ateliere interactive, sustinute de echipa de formatori romani, compusa din profesionisti ai Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, dar si din liber-profesionisti de succes din domeniul artelor spectacolului din Romania.

 

Evenimentul ii are ca invitati si pe o parte dintre formatorii din partea partenerului transnational al proiectului, care vor sustine mai multe lectii deschise adresate celor interesati sa urmeze o cariera in domeniul artelor spectacolului. Printre invitati se numara: Angelo Linzalata (formator curs maestru de lumini), Christian van Goethem (formator curs manuitor montator decor), Andrea Minetto (formator curs organizator spectacole), Stefano
Barzan (formator curs maestru de sunet) si Vinicio Bordin (formator curs designer video), profesionisti care activeaza in domeniul artelor spectacolului la nivel international, colaboratori ai Academiei Teatro alla Scala, care vor oferi demonstratii practice complexe specifice meseriei lor.

 

SCENARTelier face parte din activitatile A4 – Promovarea flexicuritatii pentru meserii cu ciclu de activitate redus din domeniul artelor spectacolului, in special pentru asigurarea imbatranirii active si abordeaza problematica reconversiei profesionale si a adaptabilitatii pe piata muncii. Evenimentul isi propune sa promoveze si sa disemineze concluziile studiului rezultat in etapa a patra a proiectului.

Pentru mai multe informatii despre formatori si ocupatiile pentru care se organizeaza evenimentele, va rugam sa accesati pagina oficiala a proiectului – www.scenart.ro – sau sa ne contactati pe adresa de email  [email protected] sau la numarul de telefon 0758.111.270 – persoana de contact: Cristina Nichimis, Directia de Implementare SCENART.

 

 

Inscrierile pentru atelierele si lectiile deschise organizate in cadrul evenimentului se pot face pana la 29 iunie 2012, prin completarea formularului atasat si trimiterea sa la adresa de e-mail [email protected].

Participarea este gratuita.

 

Proiectul Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART se desfasoara pe o perioada de trei ani – de la 1 octombrie 2009 pana la 30 septembrie 2012 – si este primul proiect strategic din Romania dedicat dezvoltarii si imbunatatirii competentelor profesionistilor care lucreaza sau intentioneaza sa lucreze in domeniul artelor spectacolului. Astfel, acest proiect vine sa suplineasca o lipsa importanta din mediul educational si de pe piata muncii din Romania, fiind dedicat dezvoltarii unor profesii specifice domeniului care sunt putin sau deloc reprezentate in programele de studiu existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here