SAREA.BENEFICA SAU MALEFICA?

0
1166

09-too-much-salt-w710-h473-2xTrebuie să existe ceva sacru în sare: este în lacrimile noastre și în ocean”. Kahlil Gibran

Sacru? Da. Nu putem trăi fără sare … într-adevăr, este în lacrimile noastre, în sângele nostru și în transpirația noastră și este abundent în natură.

Hipocrate, vindecătorul grec din secolul al V-lea, a folosit frecvent sare pentru tratamentul infecțiilor, leziunilor cutanate, tulburărilor de stomac și a problemelor respiratorii.

În secolul al XVI-lea, doctorul Paracelsus, renascentist, a spus: „Omul trebuie să aibă sare, el nu poate fi fără sare. În cazul în care nu există sare, nimic nu va rămâne, dar totul va avea tendința să putrezească „.

Sarea este prietenul nostru. Din păcate, a devenit un rău destul de rău din cauza supraconsumului său.

Iată câteva statistici raportate de Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) 1:

Aproximativ 1 din 3 adulți americani au hipertensiune arterială, numită hipertensiune arterială.
În plus, 1 din 4 are ceea ce se numește pre-hipertensiune arterială: măsurătorile tensiunii arteriale care sunt mai mari decât în mod normal, dar nu sunt suficient de mari pentru a fi numite hipertensiune arterială – totuși.
În 2010, tensiunea arterială ridicată va costa Statele Unite în valoare de 76,6 miliarde de dolari în servicii de îngrijire a sănătății, medicamente și zile de muncă pierdute.

Potrivit cercetătorilor care au efectuat o revizuire a 13 studii privind legătura dintre aportul de sare și bolile cardiovasculare, mai mult de 1 milion de decese accidente vasculare cerebrale și aproape 3 milioane de decese din cauza bolilor cardiovasculare ar putea fi prevenite anual în întreaga lume prin simpla reducere a aportului zilnic de sare cu 5 grams2.09-too-much-salt-w710-h473-2x

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here