SAP a inregistrat la nivel global venituri totale de peste 20 miliarde de euro in 2015, in crestere cu 18%

0
868

SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, a anuntat rezultatele financiare inregistrate in 2015, raportand cresteri pe toate segmentele de business. Anul trecut, veniturile totale ale companiei au inregistrat o crestere cu 18% la nivel global, ajungand la 20,8 miliarde de euro, cel mai mare avans fiind raportat pe segmentul cloud si suport, care a inregistrat o majorare cu 109%, la 2,3 miliarde de euro. Veniturile sunt exprimate non-IFRS.

SAP a inregistrat rezultate extraordinare in cel de-al patrulea trimestru din 2015, cu cresteri foarte mari pe segmentul cloud si majorari de doua cifre pe toate segmentele sale principale de business. in ceea ce priveste rezultatele la nivelul intregului an, veniturile non-IFRS pe segmentul cloud si software au crescut cu 12% (calculat la curs valutar constant), depasind obiectivul companiei, de 8%.

„Avantajul nostru competitiv in 2015 a demonstrat ca inovatia SAP S/4HANA inlatura toate limitarile tehnologice din trecut, accelerand trecerea catre noi modele de business. Viziunea noastra completa privind cloud-ul a diferentiat SAP atat de jucatorii traditionali, cat si de furnizorii de solutii punctuale. Am excelat pe segmentele de cloud si software, am excelat la capitolul venit operational si suntem increzatori ca SAP va creste in continuare, ramanand un business profitabil”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.
Numarul cererilor noi de solutii cloud s-a dublat

Cererile noi de solutii cloud au crescut cu 103% in 2015, la 883 milioane de euro. Veniturile non-IFRS din subscrierile cloud si suport au fost de 2,3 miliarde de euro, atingand obiectivul anual al companiei, iar profitul operational non-IFRS a fost de 6,35 miliarde de euro, cu 750.000 de euro peste asteptarile companiei.

„Rezultatele excelente din 2015 valideaza strategia noastra de a oferi clientilor tehnologii inovative, ajutandu-i sa devina companii cu adevarat digitale. Am transformat SAP prin directionarea investitiilor catre zonele strategice de crestere, ceea ce ne-a permis sa profitam din plin de oportunitatile din piata. Acest lucru ne-a adus pe un drum sigur pentru viitor, reflectat in obiective mai ambitioase pentru 2017”, a declarat Luka Mucic, directorul financiar al SAP.
Cresteri pe toate liniile de business

SAP S/4HANA, urmatoarea generatie de solutii de business si totodata nucleul in jurul caruia companiile pot rula toate procesele de afaceri in timp real si isi pot integra perfect ecosistemul intern cu cel extern pentru rezultate de business de success, a inregistrat un avans puternic anul trecut. Adoptia in randul clientilor continua sa accelereze, cu peste 2.700 de clienti din toate regiunile si industriile la sfarsitul lui 2015, reprezentand mai mult decat o dublare de la trimestru la trimestru.

Suita de solutii cloud pentru managementul resurselor umane SuccesFactors si-a intarit anul trecut si mai mult pozitia pe piata, pe masura ce companiile au apelat tot mai mult la platforma de optimizare si administrare a fortei de munca. SAP SuccesFactors ofera solutii complete si flexibile, cu o interfata de utilizare atractiva si usor de folosit. Numarul clientilor care au ales SuccesFactors Employee Central, principala solutie din aceasta suita, a depasit in al patrulea trimestru pentru prima data pragul de 1.000.

SAP a inregistrat o crestere foarte mare anul trecut si pe segmentul de solutii pentru Customer Engagement si Comert, cu ajutorul carora companiile pot construi o relatie personalizata de tip one-to-one pe toate canalele de interactiune.

Perspective de business pentru 2016

Ținand cont de impulsul puternic pe segmentul cloud, compania estimeaza ca pentru intregul an 2016 veniturile non-IFRS din subscrieri cloud si suport sa varieze intre 2,95 – 3,05 miliarde de euro. Limita maxima a estimarii ar reprezenta o crestere cu 33%, calculata la curs valutar constant.

Veniturile non-IFRS pe segmentul cloud si software sunt asteptate sa inregistreze in 2016 o crestere cuprinsa intre 6% si 8%, calculata la curs valutar constant (2015: 17,23 miliarde de euro).

Pentru profitul operational non-IFSR, SAP prognozeaza o variatie intre 6,4 miliarde de euro si 6,7 miliarde de euro, calculata la curs valutar constant (2015: 6,35 miliarde de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here