Sanex implementeaza un proiect de 1,4 mil. Euro co-finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014

0
669

Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producator de placi ceramice din Romania, deruleaza, incepand cu martie 2015, proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea fata de mediu in productie si managementul proceselor in industria de placi ceramice din Romania – Industrie Verde – Romania”), proiect co-finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania, conform contractului incheiat cu Innovation Norway in calitate de operator de program.

Valoarea totala a proiectului este de 1.392.452 Euro, din care asistenta financiara nerambursabila este de 690.000 Euro.

Proiectul se implementeaza in cadrul unitatii de productie a SANEX S.A. din Cluj-Napoca, pe o durata de 12 luni. Acesta este derulat in parteneriat cu International Development Norway – o organizatie norvegiana cu peste 10 ani de experienta in proiecte internationale pentru dezvoltarea de bune practici in domeniul eco-business.

Obiectivul proiectului consta in eficientizarea fluxului de productie prin achizitia unui atomizor care permite imbunatatirea performantei ecologice a companiei si cresterea competitivitatii productiei. „Impactul proiectului vizeaza reducerea consumului de energie si deci o utilizare mai responsabila a resurselor disponibile”, a declarat Peter Molnar, Director General al SANEX SA.

Din punctul de vedere al impactului asupra mediului, un consum mai scazut de gaze naturale este echivalentul reducerii proportionale a emisiilor de noxe in atmosfera. in plus, proiectul are ca scop cresterea gradului de constientizare a problemelor legate de mediu si calitate in cadrul companiei.

Impactul estimat asupra modelului de afaceri al companiei vizeaza, pe termen lung, sustenabilitatea financiara, de mediu si sociala a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here