SanDisk anunță disponibilitatea noilor SSD-uri portabile rezistente la șocuri

0
1135

SanDisk, o marcă Western Digital, lider global în dezvoltarea de soluții de stocare bazate pe memorie flash, anunță disponibilitatea pe piață a noilor SSD-uri portabile Extreme, caracterizate prin rezistența foarte bună la șocuri și performanțele de top oferite.

Portabilitatea datelor a reprezentat încă din perioada de început a informatizării o cerință importantă a utilizatorilor de toate felurile, fiind printre altele responsabilă de mobilitatea acestora și, în unele cazuri, chiar de confortul în utilizarea sistemelor de calcul. Așa se face că, în prezent, stick-urile USB sunt practic omniprezente, fiind folosite pe scară largă în toate domeniile de activitate. Însă adesea capacitatea de stocare redusă este un dezavantaj, ceea ce limitează semnificativ utilizabilitatea, la care se adaugă uneori fiabilitatea redusă și vitezele de lucru modeste. O bună perioadă de timp, hard-disk-urile portabile au reprezentat alternativa mai încăpătoare și, în multe cazuri, cu performanțe superioare. Ele au însă, printre altele, dezavantajul sensibilității la șocuri, ceea ce contravine conceptelor de portabilitate și mobilitate. Toate aceste neajunsuri sunt eliminate de SSD-urile portabile SanDisk Extreme, care oferă pe de o parte rezerve serioase de performanță pentru orice scenariu de utilizare și, pe de altă parte, o rezistență superioară la șocuri și alte condiții improprii de depozitare, manevrare și utilizare.

Disponibile în variante de 250GB, 500GB, 1TB și 2TB, SSD-urile SanDisk Extreme folosesc chip-uri de memorie flash de calitate superioară și cu performanțe foarte bune, alături de o interfață USB 3.1 Gen 2, astfel că asigură viteze de lucru suficient de mari pentru orice tip de utilizator. Această caracteristică este deosebit de importantă pentru profesioniștii din toate domeniile și pentru creatorii de conținut, care se pot ajuta de un astfel de dispozitiv pentru a-și eficientiza activitatea, prin grăbirea sau eliminarea anumitor etape din procesul de creație.

Cu viteze la citirea datelor de până la 550MB/s, noile SSD-uri portabile SanDisk Extreme nu numai că permit descărcarea deosebit de rapidă a fișierelor stocate, dar permit inclusiv prelucrarea directă a acestora, fără a le mai descărca pe PC. Pentru un fotograf, de exemplu, asta înseamnă mai presus de toate timp economisit, putând edita fotografiile direct pe SSD-ul extern, indiferent dacă acesta folosește un sistem de calcul cu Windows sau cu Mac OS.

Pe lângă performanțele de top, SSD-urile SanDisk Extreme Portabile se remarcă și printr-o excelentă rezistență la șocuri, apă și prag. Prevăzute cu o carcasă robustă, în format compact, ele rezistă la forțe de până la 1500G și la vibrații de 5 gRMS, în intervalul 10-2000 HZ. Totodată, certificarea IP55 le face imune la jeturi de apă de până la 30kPa, pe perioade de până la 3 minute, conferindu-le simultan și rezistență la praf. Temperaturile de operare sunt cuprinse între 00 – +450C, iar cele de depozitare între -200 – +700C.

Ideale pentru transferul unor întregi portofolii dintr-o locație în alta, pentru backup de date sau, pur și simplu, ca soluție de stocare suplimentară, SSD-urile SanDisk Extreme Portable sunt disponibile în România prin intermediul partenerilor autorizați, fiind prezente deja în stocurile magazinelor.

Despre SanDisk

Fondată în anul 1988, SanDisk este în prezent o marcă a Western Digital, axată pe soluții de stocare flash, stick-uri USB, carduri de memorie, cititoare de carduri de memorie și SSD-uri. Până la achiziția sa de către Western Digital din anul 2016, compania s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe creații inovatoare, precum primul SSD în format de 2.5”, dezvoltat în anul 1991.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here