Saltelele sunt printre primele accesorii indispensabile din camera bebelusului

0
1373

Alegerea obiectelor de mobilier pentru camera bebelusului reprezinta o sarcina destul de obositoare, chiar daca este si una foarte placuta.

Ea implica o serie de aspecte importante, de care parintii trebuie sa tina cont. Specialistii recomanda stabilirea celor mai importante detalii, inca dinainte de nasterea bebelusului, astfel incat totul sa fie pus la punct in momentul venirii pe lume.

Criterii de selectie pentru saltelele de bebelusi

Buget – inainte de a porni in aceasta calatorie fascinanta numita camera bebelusului, este important ca parintii sa stabileasca un buget in functie de care sa faca achizitii din magazinele pentru copii. Iar cum salteaua reprezinta un accesoriu de baza, ea trebuie sa fie inclusa pe lista prioritatilor. Pentru a evita neplacerile produse de depasirea bugetului si pentru a fi siguri ca iau saltelele pentru bebelusi de care au nevoie, parintii trebuie sa stabileasca din timp un buget care le permite sa achizitioneze toate obiectele pe care si le-au propus.

Stilul – este important ca fiecare camera in parte sa aiba un stil propriu. De aceea, inainte de a cumpara saltele pentru bebelusi, parintii trebuie sa stabileasca un stil pentru camera bebelusului, iar fiecare obiect de mobilier ales sa fie in acest ton. Acest aspect este influentat si de dimensiunea camerei, care este ideal sa aiba un stil cat mai simplu, dar si cat mai intim.

Alegerea pieselor de mobilier

Piese de mobilier – exista cateva obiecte de mobilier care nu trebuie sa lipseasca din camera bebelusului. Este adevarat ca sunt si multe la care parintii pot renunta, insa cele mai importante sunt: patut, saltele bebelusi, etajera, dulap, panou lateral si masa de infasat. In functie de spatiul pe care il are la dispozitie parintele, va decide care dintre aceste piese merge in camera bebelusului si care vor fi depozitate in alt spatiu sau vor fi lasate pe mai tarziu.

Cum se face alegerea patutului pentru bebelus?

Acest obiect de mobilier trebuie, in primul rand, sa fie foarte confortabil si sa ofere siguranta celui mic, din toate punctele de vedere. Este locul in care bebelusul isi petrece cel mai mult timp, astfel ca trebuie sa ii asigure toate functiile necesare. Acest obiect de mobilier este cu siguranta cel mai important, astfel ca trebuie sa fie prevazut cu bare dispuse la o distanta potrivita, astfel incat corpul sa nu patrunda prin zonele respectiva si bebelusul sa se raneasca.

Partile din lateral este bine sa fie si ele acoperite cu plafoane realizate din materiale organice, care sa protejeze corpul micutului si sa nu il accidenteze. Materialul din care este confectionat patutul este la fel de important pentru ca cel mic incearca adesea sa puna gurita pe marginea patului, astfel ca este important ca materialul sa nu fie unul toxic si sa nu-i afecteze in niciun fel sanatatea.

Despre Anne Bebe

Anne Bebe este magazinul care ofera solutii practice pentru parintii care se afla in cautare de articole de mobilier, accesorii, lenjerii, carucioare, scaune auto, dar si jucarii pentru copii. Acestia beneficiaza de cele mai mici preturi, care ii vor ajuta sa achizitioneze, cu aceeasi bani, mai multe articole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here