Rusia va investi 3 miliarde de dolari in noua baza navala de la Marea Neagra

0
423
rusia-marea-neagra

rusia-marea-neagraRusia va finaliza pana in 2020 constructia unei noi baze navale in portul Novorosiisk, aflat la Marea Neagra, investitia ridicandu-se la 92 de miliarde de ruble (3 miliarde de dolari), a declarat, vineri, premierul rus, Vladimir Putin, citat de RIA Novosti, in pagina electronica.

„In cadrul unui program federal special, pana in 2020 vor fi alocate 92 de miliarde de ruble pentru constructia bazei”, a spus Putin, precizand ca pana in prezent au fost deja alocate 13,5 miliarde de ruble.

Directorul companiei SpetsStroi, care asigura constructia bazei, a precizat ca lucrarile au fost demarate in 2005, iar proiectul prevede trei etape. Prima dintre acestea, va fi incheiata in 2010, cea de-a doua, in 2016, iar faza a treia a proiectului va fi finalizata in 2020.

Putin a semnat, in 2003, in calitate de presedinte al Rusiei, decretul privind constructia bazei, pentru care au fost alocate initial 12,3 miliarde de ruble (480 de milioane de dolari).

La inceputul lunii mai, el a cerut Ministerului Apararii sa pregateasca, in termen de o luna, un plan pentru dezvoltarea bazei de la Sevastopol a Flotei Ruse a Marii Negre. Ulterior, contractul de inchiriere a bazei ucrainene, care expira in 2017, a fost prelungit pentru inca 25 de ani, iar acordul a fost ratificat simultan de parlamentele rus si ucrainean. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here