Grupul Floria, afaceri consolidate de 22milioane de lei în 2018

0
1116

Floria.ro generează30% din total, divizia B2B urcă la 57%

 

GrupulFloria, unul dintre  cele mai importante grupuri de firme ce activează îndomeniul floristic în România,a crescut anul trecut cu 35% și a înregistrat o cifra de afaceri consolidată la nivel de Grup de 22 milioane de lei.

Grupul Floria are operațiuniîn online, prin Floria.ro, în retail, princele 6 florăriiFloria, precum și distribuție angro și amenajări peisagere.

Divizia B2B cuprinde vânzări en gros către clienți tip key account (hypermarketuri  și supermarketuri) și IMM (floriști, florării și depozite de flori)și a generat 57% din veniturile grupului, respectiv 12.5 milioane de lei.

Dinamica pozitivă a diviziei B2B a fost  susținută de evoluția vânzărilor depozitului de flori și plante și concentrarea pe distribuția către clienții cu volume mari, undeGrupulFlorialucreazădeja cu lanțuriinternaționaleprecum Carrefour, BricoDepot, SelgrosșiMega Image.

Anultrecut ne-am propussă ne focalizămpedezvoltareacătresegmentulB2B, iarastăzisuntemprincipalulfurnizor local de planteșifloripentruhypermarketurișisupermarketuri cu prezențăînBucureștișialte 25orașe ale țării– declară Adrian Ciucur, CEO GrupFloria.

Începând cu 2018, GrupulFloriaacționeazăca broker de floriactiv la nivelnaționalpesegmentul B2B și a devenitalternativălocală la brokerii de flori din Olanda.

Vânzările B2B cătrecliențiikey account se desfășoarăprinechipa de vânzăridedicată,întimpcevânzărilecătre IMM se realizeazăprinintermediulplatformei online de comenzi, în care floriștiișireprezentanțiiflorăriilor din toatățara pot comandaflorile direct înflorăriesau atelier.

Sutele de mii de comenzi, preluate online de la clienți din toatățarași offline înceleșaseflorăriiFloria din portofoliulnostru, ne asigură know how valorosprivindpreferințeleromânilorînmaterie de florișiobiceiurile de consum. Aceastăcunoaștereînprofunzime a pieței locale ne permitesăfimunpartenereficientînrelația cu marilelanțuri de retail –adaugă Adrian Ciucur, CEO GrupFloria.

Floria.ro își menține ponderea de 30%, cu vânzări de 6.5 milioane de lei

Floria.ro, divizia online a Grupului Floria, și-a menținut ponderea în total la 30%, cu afaceri de 6.5 milioane de lei. Traficul pe dispozitive mobile a ajuns la 66%, în timp ce vânzările înregistrate pe mobile au crescut cu 33%.

Anul acesta ne îndreptăm și mai mult atenția către optimizare site-ului și creștere sustenabilă. Lucrăm deja la îmbunătățirea fluxului de achiziție și avem în plan schimbări ale versiunii de mobil, pentru adaptarea acesteia la comportamentul actual de consum.Promptitudinea serviciilor, alături de design-ul buchetelor, calitatea și prospețimea florilor sunt punctele pe care alocăm resurse permanent, astfel încât experiența clienților și a destinatarilor florilor să rămână foarte specială –declară Marina Popescu, Director General Floria.ro.

În ceea ce privește preferințele clienților, aceștia și-au îndreptat atenția către buchetele cu volum considerabil și diametru de 25-30 cm, care combina flori de sezon diverse. Cele mai vândute au fost bucheteleVise colorate, Pasiune inocentă și Dragoste Nemărginită, topul fiind identic cu cel înregistrat în 2017.

 

DespreFloria

Floria.ro conduce în topul vânzărilor online de flori, împlinind anulacesta9ani de existență. Floria.ro a câștigat de șase ori titlul “FlorăriaAnului” la Gala PremiiloreCommerceși din mai 2015 este Furnizoru lOficial al Casei Regale a României pentrubuchete și aranjamente.

Rețeaua de florăriiFloriacuprinde 4 florăriiînBucurești, înPiațaDorobanți, bd. Ion Câmpineanu, AfiCotrocenișiBăneasa Shopping City, precumși o florărieînAeroportulOtopeniși una în Ploiești.

GrupulFloriaopereazăflorăria online Floria.ro (Floria Network SRL), rețeaua de florăriiFloria(Flower’s Secret SRL), proiectepeisagisticeși décor pentruevenimente (Floria Projects SRL), distribuție de flori și plante către retailul de tip IKA (Rețeaua Floria SRL), precum și vânzări engros (Floria International Wholesale SRL).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here