Românii și produsele SPF: 8 din 10 români declară că folosesc produse cosmetice cu SPF doar pe perioada verii

0
695

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății ne reamintește cât de importantă este protecția solară. Expunerea îndelungată în fața razelor dăunătoare nu conduce doar la arsuri solare sau insolație, ci poate cauza în timp și cancerul de piele. Tocmai de aceea OMS ne recomandă măsuri prin care să ne ajute să ne ferim pe toată durata unui an, cu precădere folosirea protecței solare de tipul SPF.

Chiar dacă romanii stau în medie pe zi 3h30min afară doar 35% se dau cu crema aproximativ în fiecare zi când ies din casă, iar 63% se dau doar atunci când merg la plajă. Mai mult de atât, 8 din 10 români declară ca folosesc produse cu SPf doar vara.

Deşi consumatorii susțin că au auzit de SPF și cunosc importanța utilizării unei protecții solare SPF (53%), cercetarea efectuată de Reveal Marketing Research relevă faptul că doar 17% înțeleg semnificația corectă. De fapt, un mai mult de jumătate nu înțeleg termenii folosiți pentru protecțiile solare precum SPF sau au o înțelegere eronată.

 

Ce ar trebui să comunice brandurile?

Utilizarea zilnică a protecției solare în România se află într-un stadiu incipient și poate fi atribuită unei conștientizări scăzute a consumatorilor.  Prin urmare, chiar dacă românii folosesc protecție solară, cel mai probabil nu folosesc suficient, atât în ​​ceea ce privește frecvența de aplicare, cât și cantitatea de produs, pentru a obține o protecție solară adecvată.

Este importantă comunicarea cu privire la utilizarea și re-aplicarea produselor de îngrijire solară. Brandurile pot lansa campanii de informare referitoare la potențialele efecte secundare ale expunerii la UV. Statistici și fapte științifice pot fi utilizate în afișajele de vânzare și pe pachetele de produse pentru a atrage atenția consumatorilor și pentru a transmite mesajul în mod eficient.

Despre Reveal Marketing Research

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiză în peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede că cercetarea de piață reprezintă baza deciziilor corecte și a poziționării brandurilor. Soluțiile calitative și cantitative ajută de peste 12 ani companii din România și Europa.

***

Metoda de colectare pentru proiect este CAWI (computer assisted web interview).

Datele au fost colectate: 

  • pe un eșantion reprezentativ national (urban și rural), 1005 interviuri + Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de încredere: 95%.
  • Perioada de colectare: 26.07-03.08.2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here