Romanii au incredere in armata, biserica si publicitate

0
492
biserica-lumanari

biserica-lumanariRomanii au incredere in pompieri, militari, biserica si publicitate, conform unui studiu GfK Romania, inregistrand cel mai scazut nivel de incredere pentru politicieni, bancheri si managerii marilor companii.

Studiul international GfK Trust Index 2010 prezinta nivelul de incredere al cetatenilor din 19 tari europene privind diferite categorii profesionale si organizatii, se arata intr-un comunicat de presa de joi al grupului.

In Romania, pompierii se bucura de cel mai inalt grad de incredere al cetatenilor (91 la suta), insa cifra este mai mica decat in alte state europene. A doua profesie in topul increderii este cea de postas (89 la suta), urmata de militari (88 la suta), profesori sau reprezentanti ai bisericii (86 la suta).

La polul opus se afla politicienii (11 la suta), in scadere cu trei procente fata de acum doi ani, bancherii (28 la suta), de asemenea in scadere cu opt procente si managerii marilor companii (39 la suta).

In comparatie cu anul 2009, romanilor le-a crescut increderea in avocati (42 la suta fata de 35 la suta), militari (88 la suta fata de 82 la suta) sau de oamenii din domeniul publicitatii (50 la suta fata de 46 la suta).

In ceea ce priveste comparatia cu alte tari europene, domeniile profesionale in care romanii au cea mai mare incredere sunt biserica, armata si publicitatea, in vreme ce profesiile care se bucura de un succes mai mic sunt pompierii, doctorii si politistii.

Europenii, pe de alta parte, au cea mai mica incredere in politica, marketing, biserica sau ONG-urile de mediu.

Totodata, cetatenii din alte state europene apreciaza politistii (75 la suta), doctorii (84 la suta fata de 74 la suta in Romania) si judecatorii (62 la suta fata de 42 la suta). (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here