Romanian Energy Forum – Primul for consultativ pe probleme de energie

0
942

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a participat miercuri, 27 februarie, la lucrările primei ediţii a Romanian Energy Forum, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Organizat sub înaltul patronaj al Ministrului delegat pentru Energie și al Academiei Române, evenimentul reprezintă o premieră pentru România, reunind într-un cadru de dezbatere interactivă actorii implicați în dezvoltarea sectorului energetic din România – autorități, companii și reprezentanți ai societății civile.

Obiectivul central al evenimentului de lucru a fost reprezentat de identificarea soluțiilor adecvate pentru dezvoltarea sistemului energetic național astfel încât să poată fi competitiv la nivel local și regional. În urma unei analize aplicate, aceste soluții vor fi incorporate în viitoarea Strategie Energetică Națională astfel încât să creeze un cadru predictibil care să asigure premisele pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea de proiecte majore de infrastructură. Rezultatele acestei prime dezbateri vor fi transpuse într-un White Paper.

Ca urmare a necesității exprimate de participanți, în urma reuniunii din data de 27 februarie 2013, Romanian Energy Forum se constituie într-un for consultativ cu caracter permanent, între autorități, reprezentații sectorului energetic și societate civilă. Forumul se va întruni trimestrial sau ori de câte ori este nevoie, în vederea armonizării punctelor de vedere” a declarat Constantin Niță, Ministrul delegat pentru Energie.

Mai multe detalii despre Romanian Energy Forum 2013 puteți găsi pe site-ul www.energy-forum.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here