Romania va incheia si cu Banca Mondiala un acord de tip preventiv, similar celui cu FMI

0
670
BMondiala

BMondialaAutoritatile romane vor incheia in primavara anului viitor un nou acord cu Banca Mondiala, de tip preventiv, similar celui cu FMI, prin care Romania va putea trage bani de la institutia internationala daca va fi necesar, a declarat pentru in exclusivitate pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI in Romania,

Jeffrey Franks.Potrivit oficialului FMI, Romania va primi in zilele urmatoare de la Banca Mondiala transa din actualul acord, de 400 milioane de euro.

„Noi anticipam ca autoritatile romane vor incheia un nou acord cu Banca Mondiala in primavara anului viitor, tot un fel de aranjament de tip preventiv (precum cel semnat cu FMI – n.r.) prin care vor putea trage bani in caz de nevoie. Acest acord va fi o polita de asigurare impotriva dificultatilor financiare din viitor”, a spus Franks, intr-un interviu telefonic.in luna martie a acestui an, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro. Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior.

FMI a aprobat luni al treilea raport de evaluare a implementarii programului economic si fiscal convenit in cadrul acordului cu Romania si a pus la dispozitia Romaniei o noua transa, echivalenta cu 430 milioane Drepturi Speciale de Tragere (507 milioane euro). Suma totala disponibila pentru Romania a urcat, astfel, la 1,35 miliarde Drepturi Special de Tragere (echivalentul a 1,6 miliarde euro). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here