Romania sprijina orasul Dubai pentru expozitia mondiala EXPO 2020

0
1204

Romania si-a aratat sprijinul pentru candidatura orasului Dubai pentru EXPO 2020, pe modelul succesului asteptat de capitala Kazahstanului, Astana, la Expo 2017.
Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Yacoub Yousif Al Hosani a organizat un dineu oficial unde s-a discutat despre masurile concrete pentru dezvoltarea relatiei relatiei bilaterale prin constituirea unui Grup Parlamentar de Prietenie Romania-Emiratele Arabe Unite in Parlamentul Romaniei si a unuia corespunzator in Parlamentul Emiratelor Arabe Unite.

„Relatiile dintre Emiratele Arabe Unite si Romania au continuat sa creasca in ultimii ani pe toate planurile. Au avut loc vizite reciproce intre oficiali ai ambelor tari intre care s-a realizat un salt important intre relatiile dintre acestea”, a declarat Yacoub Yousif Al Hosani, ambasadorul E.A.U. in Romania.

Dubai-ul este unul din cele mai mari orase ale lumii, un adevarat megapolis, specific secolului XXI, care a devenit rapid una din cele mai importante, vizionare, frumoase si functionale capitale ale lumii. In plus, Dubai-ul se mandreste cu pozitia sa unica de punte intre piata in dezvoltare rapida a Chinei, oportunitatile oferite de continentul african si zona de dezvoltare a Americii Latine.

„Am avut onoarea sa prezint la aceasta expozitie mesajul presedintelui Emil Constantinescu, mesaj plin de caldura fata de relatiile internationale ale Romaniei, care pe zi ce trece devin mai largi, mai extensive si mai calduroase”, a spus Petre Lificiu, fost ministru al Apelor si Protectiei Mediului, in cadrul dineului ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului.

„Astazi 4 aprilie am asistat la un moment istoric deosebit momentul in care Romania si-a exprimat sprijinul pentru candidatura orasului Dubai pentru expozitia mondiala Dubai 2020”, a declarat Anton Caragea, director I.R.I.C.E..

„Dubaiul merita sustinut pentru a fi capitala expozitiei mondiale 2020 pentru ca s-a demonstrat ca poporul Emiratelor Arabe Unite are viziune”, a mai adaugat senatorul Ionel Agrigoroaiei.

Cuprinzand peste 200 de nationalitati, Dubai-ul este un centru de prim rang al finantelor mondiale, care primeste aproape 10 milioane de vizitatori anual si peste 51 de milioane de calatori in tranzit. Unul dintre primele10 orase ca vizitatori din intreaga lume, Dubai-ul este liderul natural al competitiei pentru Expozitia Mondiala din anul 2020. Tema generoasa alesa de Dubai pentru Expozitia Mondiala, intitulata ”CONECTAM MINTILE. CONSTRUIND VIITORUL”, ofera posibilitatea de a avea o varietate de subiecte, precum protectia mediului, dezvoltarea economica, turismul si amestecul culturilor si religiilor intr-un mediu al tolerantei.

Bucurestiul va gazdui Expozitia DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE  tocmai pentru a ilustra importanta strategica a relatiei Romania-Emiratele Arabe Unite, dar si pentru a arata infratirea intre cele doua orase si sentimentul ca cele doua tari isi construiesc un destin comun de prietenie si cooperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here