Romania se pregateste sa doboare un nou record: cea mai mare salata din lume

0
775

Orasul Pantelimon din judetul Ilfov ar putea intra in Guinness World Records drept localitatea in care a fost realizata „cea mai mare salata din lume”.

In 23 septembrie, incepand cu ora 10.00, in cel mai nou complex expozitional din Romania -EXPOROM – peste 1.500 de voluntari vor pregati cea mai mare salata vegetariana din lume pentru care vor folosi 20 de tone de legume. Salata uriasa va fi pregatita intr-un vas de 18 m lungime, 3 m latime, 90 cm inaltime si reprezinta evenimentul de lansare a celui mai nou complex expozitional, EXPOROM, situat la iesirea din Bucuresti, in apropiere de DN3.

La pregatirea celei mai mari salate din lume vor fi folosite urmatoarele ingrediente: 6 tone de rosii, 4 tone de salata verde, 4 tone de castraveti, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapa, 2 tone de morcovi, 400 kilograme masline, 800 litri de ulei de masline si sare – 400 kg. Dupa omologarea recordului, cele 20.000 de portii de salata vor fi oferite caminelor de batrani, cantinelor sociale si altor centre pentru persoane nevoiase.

Atmosfera va fi animata prin programe muzicale, iar seara vizitatorii si participantii se vor bucura de un spectacol in aer liber si de focuri de artificii.

Pana in acest moment, recordul mondial la categoria „Cea mai mare salata din lume” il detine localitatea Ierapetra, Creta, Grecia, care in 2010 a realizat o salata de 13.417 kg.

„Cea mai mare salata vegetariana din lume reprezinta si un imbold pentru formarea obiceiului de a manca sanatos. Deschiderea EXPOROM cu un eveniment de responsabilitate sociala arata preocuparea noastra pentru viitorul comunitatii. Fiecare eveniment organizat sau gazduit de EXPOROM va avea in centrul atentiei publicul sau”, a declarat Bogdan Almasi, directorul general EXPOROM.

Vizitatorii si voluntarii sunt invitati sa se alature acestui eveniment demn de Cartea Recordurilor. Inscrieri si detalii pe www.exporom.ro/salatarecord

Parteneri: World Vision Romania, Asociatia M.A.M.E., Fundatia Pentru Tratamentul Obezitatii, Asociatia Familie Sanatoasa, Fundatia CliniClowns Romania, AIESEC, Asociatia Young Initiative, Alianta Pentru Sanatate din Romania, Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania, Asociatia Culturala Suflet de Roman și Primaria Pantelimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here