Romania s-a calificat in finala Eurovision 2010!

0
745
paula-selling-si-ovi

paula-selling-si-oviSucces pentru Paula Seling si Ovi! Cei doi artisti romani au impresionat publicul cu piesa „Playing with Fire” si s-au calificat in finala concursului Eurovision, care va avea loc sambata, la Oslo. Zece tari, in total, merg mai departe din a doua semifinala: Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda, Cipru, Azerbaidjan, Romania, Armenia si Danemarca.

 

Romania a concurat in cea de-a doua semifinala alaturi de Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elvetia, Suedia, Azerbaijan, Ucraina, Olanda, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croatia, Georgia si Turcia.

Din prima semifinala au mers mai departe Bosnia si Hertegovina, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania, Islanda.

Franta, Germania, Spania si Marea Britanie sunt tarile calificate direct in finala din 29 mai alaturi de Norvegia.

Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu sunt cotati cu a zecea sansa la castigarea editiei 2010 a concursului muzical Eurovision. Favorita sa plece acasa cu trofeul este Azerbaidjan, urmata de Israel si Suedia, potrivit cotelor afisate de casele de pariuri internationale.

Finala Eurovision va avea loc sambata, la Oslo, si va fi transmisa de postul public de televiziune.

Cea mai buna performanta a Romaniei la Eurovision a fost locul al treilea, obtinut in 2005 de Luminita Anghel si Sistem, cu piesa „Let me try”.

Paula Seling si Ovi au sanse sa ajunga in primele trei locuri, la Eurovision- scrie Huffington Post

Presa straina este impresionata de reprezentantii Romaniei la Eurovision 2010 si le acorda multe sanse pentru a termina pe primele trei pozitii ale concursului.
„Duetul din Romania, Paula Seling si Ovi, s-a calificat cu un spectacol plin de scantei, la propriu. Cuplul a aruncat foc din maini in timp ce canta melodia pop, ritmata, Playing with Fire”,  scrie BBC.

„Daca melodia Romaniei la Eurovision are dreptate, atunci cu cat o femeie iubeste mai mult un barbat, cu atat mai mult vrea sa il omoare”, spune Huffington Post. „si cu cat mai mult vrea sa il ucida, cu atat mai mult danseaza in jurul lui in costum de piele. in Playing with Fire, Paula Seling si Ovi creeaza acest conflict. Ei interpreteaza indragostiti care jongleaza intre pasiune si dorinta de a-si face rau unul altuia. Rezultatul este un fondue muzical, care este absolut delicios”, mai scrie autorul articolului.

Jurnalistul spune insa ca ar doi mai multa armonie intre cei doi. „Desi Paula are voce de opera, exista riscul ca in timpul spectacolului live sa sune ca o hiena pe moarte, sau ca Mariah Carey care a luat heliu”.

Huffington Post subliniaza ca fanii Eurovision iubesc un duet bun, iar Paula si Ovi mai au un singur contracandidat de acest gen in competitie, dar mai slab. „Oamenii care lucreaza la Eurovision cred ca Playing with Fire ar putea sa se bata pentru titul suprem. Eu pot sa vad Romania pe primele trei locuri”, a precizat autorul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here