Romania ar putea primi pana la sfarsitul lui octombrie o transa de 360 mil. euro de la BM

0
644
BMondiala

BMondialaRomania ar putea primi pana la sfarsitul lui octombrie o transa de 360 milioane euro de la Banca Mondiala (BM), parte a acordului incheiat cu FMI, UE si alti creditori internationali, iar banii vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar, a afirmat Francois Rantrua, country manager al BM.

Ministerul Finantelor si o echipa de experti ai BM urmeaza sa finalizeze negocierile pentru eliberarea fondurilor pana la 10 septembrie, iar propunerea va fi supusa aprobarii conducerii BM la 19 octombrie, a declarat Rantrua intr-un interviu acordat Bloomberg.

Acordarea fondurilor depinde, insa, de aprobarea de catre Parlament a modificarilor sistemului de pensii si a introducerii coplatii in asigurarile de sanatate, a adaugat el.

„Pensiile, coplata in sistemul de sanatate, toate aceste probleme sunt destul de avansate si sunt conditii pentru eliberarea transei”, a spus Rantrua.

Romania a incheiat anul trecut un acord de imprumut in valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Pana in prezent, Romania a primit transe in valoare de 10,7 miliarde de euro de la Fond, 2,5 miliarde de euro de la Comisie si 300 de milioane de euro de la BM. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here