RO Tech Nation DIH a fost selectat în Rețeaua Europeană de Centre de Inovare Digitală

0
1363

Centrul de Inovare Digitală RO Tech Nation a fost selectat de către Autoritatea Națională pentru Digitalizarea României să facă parte din cele 12 centre regionale de inovare digitală care vor intra în procesul de selecție și validare finală pentru Rețeaua Europeană de centre de inovare digitală.

 

Centrul  de inovare digitală (Digital Innovation Hub – DIH) este un one-stop shop cu rol de a ajuta mediul privat să răspundă dinamic la provocările digitale actuale și să devină mai competitiv, prin facilitarea accesului la expertiză tehnică și experimentare, precum și posibilitatea de a „testa înainte de a investi”. Rețeaua va fi finanțată prin Europa Digitală, noul program al Comisiei Europene care susține tranziția către o Uniune digitală pentru sectoarele public și privat.

 

Situația curentă arată că din punct de vedere al nivelului de digitalizare acesta este unul dezechilibrat, depinzând în mare măsură de sectorul de activitate, statul din care provin întreprinderile sau dimensiunea companiei. În plus, în anul 2020, România s-a situat pe locul 26 din 28 de state membre potrivit Indicelui economiei și societății digitale (DESI), care măsoară progresele realizate de statele membre ale UE în direcția unei economii și a unei societăți digitale.

 

În acest context, urmărind să pună la dispoziție soluții de transformare digitială pentru dezvoltarea regiunii București-Ilfov, RO Tech Nation DIH s-a constituit ca un parteneriat între membrii inițiativei România Tech Nation – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Banca Comercială Română,  eMAG, Ernst & Young, How to Web, KPMG, Universitatea Politehnica din București – și Academia de Științe Economice din București, Iceberg Consulting SRL, Patronatul IT “π” și Asociația Tech Lounge.

RO Tech Nation DIH este un centru de inovare digitală cu expertiză în domeniile Smart Cities, Digitalizarea Administrației, Industria 4.0, Transformarea Digitală a Industriilor, E-Health și Cultură, care își propune să:

  • Crească gradul de conștientizare și să asigure accesul la informație și transformare digitală;
  • Faciliteze colaborarea dintre industrii, întreprinderi, administrație care au nevoie de soluții tehnologice și companii (în special start-up-uri și IMM-uri) care dețin soluțiile pentru piață;
  • Ofere sprijin în ceea ce privește instruirea în domeniul competențelor digitale;
  • Ofere sprijin pentru companii privind accesul la instituții financiare și investitori.

 

Mai multe detalii privind rezultatul procedurii de selecție: https://www.adr.gov.ro/digital-innovation-hubs-rezultatele-procedurii-nationale-de-selectie/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here