Risc enorm:oua contaminate!

0
243
In the hands of a woman packing eggs in the supermarket

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Teleorman au descoperit ca peste patru milioane de oua de la o ferma avicola din localitatea Draganesti Vlasca sunt contaminate cu o substanta interzisa, fipronil, care are riscuri mari pentru sanatatea consumatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In luna noiembrie a anului trecut, medicii veterinari din cadrul DSV Teleorman au controlat ferma din localitatea teleormaneana Draganesti Vlasca si au prelevat probe din oua de gaina din cadrul unui lot, avand data de productie 21.11.2018. Probele recoltate au fost ulterior expediate pentru analize de laborator, in vederea depistarii unor eventuale reziduuri. Potrivit unui comunicat de presa, emis de Directia Sanitar Veterinara Teleorman, se pare ca ouale erau contaminate cu o substanta interzisa in Uniunea Europeana, si anume Fipronil.

“Ca urmare a primirii buletinului de analiza, care releva depasirea limitei maxime admise pentru substanta Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus pana la data acestui comunicat, sechestrarea unui numar de 4.200.000 de oua, care vor fi dirijate la o unitate autorizata pentru a fi distruse”, se arata in comunicatul transmis, miercuri, de institutie.

Mai mult decat atat, ferma este supravegheata in continuare, fiind prelevate si expediate probe din oua catre Institutul de resort, pana cand vor fi confirmate buletine de analiza, care sa releve disparitia substantei din produsele alimentare respective.

In acest moment, Directia Sanitar Veterinara Teleorman desfasoara o ancheta la ferma pentru a stabili sursa contaminarii cu Fipronil.

Fipronilul este un insecticid cu spectru larg, interzis in Uniunea Europeana la animale destinate consumului uman, din cauza riscului foarte crescut pentru om de a suferi diverse forme de toxiinfectie alimentara.

Surse neoficiale din cadrul fermei sustin ca substanta s-ar fi utilizat pentru indepartarea paduchilor la gaini, fara sa se anticipeze consecintele.

Siguranta si calitatea alimentelor sunt principalele puncte ce ii fac pe consumatori sa consume cu incredere un produs si, deci, acestea doua au devenit un factor determinant al succesului pe piata pentru operatorii din industria alimentara.

Fipronil: analize cu limită de determinare de 0,005 mg / kg

Cu o experiență de cel puțin 14 ani pe piața românească, grupul WESSLING oferă o gamă largă de analize de laborator și servicii de specialitate în domenii legate de mediu, siguranță alimentară și calitate. În urma a foarte mulți ani de experiență în analiza Fipronilului, specialiștii WESSLING au optimizat metoda de screening pentru ouă și au ajuns să aibă o limită de determinare de 0,005 mg / kg. Analiza se face în cadrul laboratorului WESSLING din Berlin. Datorită tehnologiei avansate utilizate, experții WESSLING pot efectua teste complexe într-un timp scurt.

In deplina conformitate cu tendintele actuale, a respectarii celor mai inalte standarde de calitate si siguranta, laboratoarele specializate pe analiza produselor alimentare fac eforturi sa dezvolte metode ce dispun de o precizie ridicata.

Pentru mai multe informatii, va recomandam sa contactati reprezentantii WESSLING ROMANIA la numarul de telefon 0728.293.555 sau pe adresa de e-mail food@wessling.ro.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here