Rina se extinde in Romania

0
705
Grupul RINA, companie internaționala in domeniul verificarii, certificarii, evaluarii conformitatii si al consultantei in inginerie, iși deschide in mod oficial un nou birou la București, pe data de 21 iunie 2012, marcand astfel un program semnificativ de expansiune in Romania.

Inaugurarea biroului este facuta de Dl Ugo Salerno, CEO Rina Grup, cu participarea ES Dlui Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la București și ai unor reprezentanți ai autoritaților și ai comunitații de afaceri italiene: Dl. Guglielmo Frinzi, președinte al Camerei de Comerț Italiana pentru Romania și dl. Mauro Angelini, președinte al Confindustria Romania.

Dl. Ugo Salerno a declarat cu aceasta ocazie: “Romania se dezvolta in mod semnificativ și gazduiește companii puternice. Guvernul investește in infrastructura. Romania este de asemenea o țara cu oameni bine educați și harnici. RINA poate aduce incredere companiilor și autoritaților publice care investesc aici, auditand și certificand sisteme și infrastructura și folosindu-și expertiza pentru a facilita dezvoltarea de proiecte majore. Ea poate de asemenea sa foloseasca energia unor oameni foarte bine pregatiți pentru a livra servicii in domeniul ingineriei la nivel global. Romania este o parte esențiala in creșterea afacerilor la nivel global, iar noi vrem sa dezvoltam mai multe servicii și activitați aici și in țarile vecine”.

RINA livreaza servicii in Romania din anul 2006. S-a dezvoltat organic, investind in companii romanești. in 2011, a facut cea mai semnificativa mișcare, achiziționand 70% din SIMTEX SRL, cea mai importanta organizație privata romaneasca in domeniul certificarii pentru sisteme de corporate management și produse. Ulterior, in aprilie 2012, a achiziționat 100% dintr-o companie publica de certificare, ISCIR CERT, ca urmare a hotararii de a permite privatizarea sa.

Prin aceste inițiative, RINA Group și-a consolidat poziția la nivelul regiunii est-europene, in domeniile certificarii, inspecției și formarii profesionale. Biroul din București a devenit unul dintre cele mai mari ale RINA Group și, in acest moment, este un centru strategic de dezvoltare a activitaților RINA in Balcani.

RINA are in prezent patru companii in Romania – RINA Romania, RINA SIMTEX, Projemir Energy și ISCIR CERT. Are birouri la București, Chișinau, Constanța și Timișoara, cu aproape 100 de angajați. RINA Romania și RINA SIMTEX asigura o arie larga de servicii in domeniul certificarii, in special standarde ISO. ISCIR CERT face certificare pentru vase sub presiune și conducte și este intr-o creștere puternica. Projemir Energy este o companie de consultanța in domeniul proiectelor energetice in intreaga lume.

Alessandro Romei, Country Manager Romania al RINA Grup, a declarat: „Ne așteptam sa ne consolidam poziția de lider prin creșterea activitații in Romania cu 15% in acest an, construindu-ne portofoliul printr-un mix corect intre standarde și servicii inovative in domeniul certificarii și al inspecției. De fapt, dupa integrarea in RINA Grup a companiilor achiziționate recent, vom avea cel mai complet portofoliu de servicii din țara. De asemenea, vom fi singurii furnizori locali capabili sa asigure servicii cu valoare adaugata de nivel inalt, cu acreditare și recunoaștere internaționala, ceea ce ii poate ajuta pe clienții nostri sa-și indeplineasca obiectivele ambițioase”.

Informații suplimentare:

Companie multinaționala cu o cifra de afaceri de aproximativ 300 milioane EURO in 2012, peste 2100 de angajati si 140 de filiale in 49 de state din toata lumea, RINA este recunoscuta in cadrul diferitelor organizatii internationale, fiind un important actor in dezvoltarea noilor standarde legislative.

in vederea garantarii celor mai avansate niveluri in competenta tehnica, RINA Group opereaza printr-o retea de companii dedicate diferitelor sectoare, printre care Marina, Infrastructura si Imobiliare, Transport si Logistica, Alimentatie si Agricultura, Mediu si Dezvoltare Durabila, Finante si Institutii Publice, Business Governance si Energie.

RINA este capabila sa isi sustina clientii in dezvoltarea si gestionarea afacerii in mai multe cicluri, datorita potentialului sau de inovatie, competenta, integritate si experienta dovedit prin succesul initiativelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here