Rezervele valutare la BNR au scazut in iunie cu 384 milioane euro

0
1014
bnr-noaptea

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) au scazut in luna iunie cu 384 milioane euro, de la 32,69 miliarde euro la 32,3 miliarde euro, pe fondul unor iesiri de 1,04 miliarde euro reprezentand, printre altele, a opta rambursare din imprumutul de la FMI.

In cursul lunii iunie au avut loc intrari de 662 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele.

Pe de alta parte, s-au consemnat iesiri de 1,046 miliarde euro, care au inclus modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, printre care si a opta rambursare de capital din imprumutul de la FMI pentru care BNR si Ministerul Finantelor Publice au platit fiecare circa 123 milioane echivalent euro si altele, potrivit unui comunicat al bancii centrale.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, a carei valoare se situeaza la 3,07 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii iunie au fost de 35,38 miliarde euro, fata de 36,31 miliarde euro la sfarsitul lunii precedente.

Platile scadente in luna iulie 2013 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 160 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here