Rețeaua Vodafone din Europa va deveni 100% verde

0
1230
  • Rețeaua Vodafone din Europa va fi alimentată 100% cu energie din surse regenerabile până la finalul lunii iulie 2021
  • Vodafone anunță un nou obiectiv, acela de a ajuta clienții să-și reducă emisiile de CO2 cu 350 de milioane de tone până în 2030

 

 

București, 17 iulie 2020Rețeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporție de 100% cu energie din surse regenerabile până la finalul lunii iulie 2021. Astfel, rețeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienții din 11 țări unde compania este prezentă și va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie.

 

Vodafone și-a asumat, de asemenea, obiectivul de a-i ajuta pe clienții săi din segmentul business să își reducă amprenta de carbon, de exemplu prin intermediul soluțiilor IoT furnizate, dar și prin alte servicii oferite, precum cloud hosting sau home working. Astfel, emisiile de CO2 vor fi reduse în total cu 350 de milioane de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani, în intervalul 2020 – 2030 – o nouă țintă ambițioasă ce reprezintă echivalentul emisiilor totale de carbon generate de Marea Britanie în anul 2019.1

Aceste angajamente din partea Vodafone se aliniază obiectivelor deja asumate ale companiei de a îmbunătăți viețile a peste 1 miliard de oameni și, în acelasi timp, de a reduce impactul asupra planetei la jumătate până în 2025.

 

Nick Read, CEO Vodafone Group a afirmat: “Acum mai mult ca niciodată, milioane de oameni din întreaga lume se bazează pe Vodafone pentru a fi conectați.  În contextul actual în care societatea se repliază și se recuperează în urma crizei generate de virusul COVID-19, avem șansa de a construi un viitor mai sustenabil, astfel încât această revenire să nu afecteze mediul înconjurător. Trecerea noastră accelerată la energie regenerabilă în proporție de 100% pentru rețelele din Europa va schimba modul în care alimentăm tehnologia pe care o folosim pentru a face bine — prin reducerea dependenței noastre față de combustibilul fosil, prin ajutorul pe care îl vom acorda clienților noștri pentru a-și administra resursele mai eficient și a-și reduce propria amprentă de carbon, toate acestea ducând la crearea unui mediu mai sănătos pentru noi toți.”

 

Anunțul de astăzi grăbește realizarea obiectivelor stabilite anterior și adaugă unul nou. Angajamentul Vodafone pentru o rețea Green Gigabit în Europa devansează cu 3 ani obiectivul de a utiliza energie regenerabilă în proporție de 100% pentru rețelele sale fixe și mobile până în 2025. Aproximativ patru cincimi din energia utilizată de rețelele Vodafone va proveni din surse regenerabile, fiind obținută direct de la furnizorii naționali de electricitate prin încheierea unor acorduri de cumpărare de energie electrică verde și plata unui “tarif verde” (green tariff). Restul de o cincime, furnizată prin acord cu proprietarii spațiilor și altor infrastructuri utilizate de Vodafone va fi acoperită prin obținerea unor Certificate de Proveniență a energiei regenerabile.

 

Rețeaua Green Gigabit va fi activă în toate piețele Vodafone din Europa, incluzând Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, Grecia, România, Albania, Cehia și Ungaria până cel târziu la data de 31 iulie 2021.

 

În data de 10 februarie 2020, Vodafone România anunța o etapă majoră în cadrul obiectivului strategic asumat, de a reduce amprenta de carbon și impactul asupra mediului: achiziționarea în proporție de 100% de energie verde pentru derularea operațiunilor sale, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie, începând din 2020. În plus, în data de 22 aprilie 2020 Vodafone România anunța utilizarea unor tehnologii avansate pentru reducerea amprentei de carbon, mărirea eficienței energetice și protejarea planetei printr-un program de investiții demarat în anul 2019.

 

 

 

  1. Emisiile de CO2 din Marea Britanie pentru anul 2019 au fost de 351,5 MtCO2 (cifră provizorie publicată de BEIS numai pentru CO2, neincluzând alte gaze cu efect de seră, și reprezintă 81% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din Marea Britanie): https://data.gov.uk/dataset/9a1e58e5-d1b6-457d-a414-335ca546d52c/provisional-uk-greenhouse-gas-emissions-national-statistics

Mai multe detalii despre strategia Vodafone de business sustenabil și rezultatele obținute sunt disponibile aici: https://www.vodafone.com/content/dam/vodcom/sustainability/pdfs/esg-addendum2020.pdf

 

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, având ca obectiv menținerea unei societăți conectate și construirea unui viitor digital pentru toți.

 

Vodafone își concentrează activitatea pe două platforme regionale majore și distincte în Europa și Africa.  Vodafone Group are operațiuni mobile și fixe în 22 de țări și 48 de rețele mobile partenere.  La 31 martie 2020, Vodafone Group avea peste 300 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi peste 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV.

 

Conectăm lumea pentru un viitor mai bun. Suntem optimiști cu privire la modul în care tehnologia și conectivitatea pot contribui pentru viitor și îmbunătăți viețile oamenilor. Prin activitatea noastră, ne propunem să construim o societate digitală care să susțină progresul socio-economic, incluzivă și care să nu fie în detrimentul planetei. De aceea, ne-am angajat să îmbunătățim viețile a peste un miliard de oameni și să reducem la jumătate impactul nostru asupra mediului până în 2025.

 

Pentru mai multe informații, accesați: www.vodafone.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here