Rețeaua de sănătate REGINA MARIA lansează CLINICA POST COVID, un program gratuit pentru cadrele medicale

0
1168

Programul este destinat monitorizării tuturor pacienților infectați și vindecați de COVID-19

 

 

București, 6 mai 2020 – Rețeaua de sănătate REGINA MARIA lansează Clinica post COVID, un program integrat destinat persoanelor care au nevoie de urmărire medicală, în urma infectării și vindecării de COVID 19. Programul este gratuit pentru cadrele medicale și se desfășoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât și în locațiile fizice din București.

 

Ne-am pus întrebarea ce se va întâmpla cu românii care au fost infectați și vindecați și cum putem să îi ajutăm în perioada post COVID. Avem în acest moment o echipă de medici care lucrează integrat pentru a monitoriza starea de sănătate a celor care vor să se asigure că nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea stării lor de sănătate în perioada următoare. Este un proiect disponibil atât în Clinica Virtuală, cât și fizic în clinicile din București“, declară Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

 

Fie că vorbim despre urmările bolii sau despre efectele tratamentelor primite în perioada spitalizării, o parte semnificativă dintre pacienții care au depășit această boală necesită în continuare o atenție sporită. În unele cazuri, deși virusul este eliminat din organism, pacienții pot rămâne cu o serie de afecțiuni ale funcției pulmonare, insuficiență renală, leziuni ale mușchiului inimii, insuficiență multiplă de organ sau complicații legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

Monitorizarea pacienților vindecați de COVID 19 constă în investigații imagistice – CT sau RX – și o serie de analize de sânge, recomandate de medic în funcție de fiecare caz în parte, printre care: hemoleucogramă, teste pentru evaluarea funcției hepatice și a funcției  renale. În plus, am inclus în program și EKG-ul, pentru cei cu afecțiuni cardiace, și testele serologice pentru răspunsul imun la infecția cu noul coronavirus.

 

Continuăm demersul nostru de a sprijini cadrele medicale din linia întâi. Am fost primii care au oferit gratuit testarea RT-PCR a personalului medical, am continuat cu testele pentru depistarea anticorpilor, oferite gratuit celor din linia întâi pe întreaga perioadă a stării de urgență, iar acum completăm aceste teste cu monitorizarea celor care au fost infectați și vindecați de COVID 19. Personalul medical este cel mai expus în această perioadă, motiv pentru care un număr mare dintre ei a fost infectat. Din acest motiv, este important să oferim acces gratuit tuturor cadrelor medicale, fie că vorbim despre medici, asistenți medicali sau infirmiere, în locațiile noastre dedicate monitorizării post COVID”, completează Fady Chreih.

 

 

 

 

 

Pentru a intra în programul de monitorizare post-covid, pacienții care au medic curant și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile REGINA MARIA dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor.

 

Pentru pacienții care nu au un medic curant, REGINA MARIA a gândit un sistem ușor de accesat – aceștia trebuie să facă o programare online la unul din medicii dedicați din acest proiect, consultație facilitată de serviciul de telemedicină Clinica Virtuală REGINA MARIA. În urma anamnezei, medicul evaluează cazul pacientului și pregătește un raport medical ce conține indicațiile necesare pentru eventuale analize și investigații imagistice de care pacientul are nevoie.

 

Pacienții care au “Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele în dosarul medical disponibil în aplicația REGINA MARIA. Cei care nu au cont, pot deschide rapid și facil unul, online, sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, în secțiunea “Rezultate analize”. Pentru investigațiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fără să fie necesară vizita în clinică. Interpretarea se va face fie în Clinica Virtuală, de medicul ales de pacient la intrarea în program, fie de medicul curant.

 

 

 

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

 

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 24 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

 

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

 

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare toate cele 3 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, Laboratorul Central din București și laboratoarele Genetic Center din București și din Cluj, atingând capacitatea de prelucrare de 860 de teste RT-PCR/ zi. De asemenea, toți pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA pot accesa în această perioadă serviciile medicale de care au nevoie prin Clinica Virtuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here