Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează clinica Gastro Center din Craiova și Grupul Laboratoarelor Biostandard din Oradea

0
1376

 

București, 23 octombrie 2019 – Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă extinderea la nivel național cu două noi achiziții importante din punct de vedere al portofoliului de servicii, al specialităților medicale oferite și a poziției geografice, depășind pragul de 30 de achiziții realizate și integrate pe plan local.

Prin preluarea clinicii Gastro Center din Craiova și a rețelei de laboratoare Biostandard, cu unități în Bihor și Maramureș, Rețeaua REGINA MARIA atinge o amprentă națională cu locații proprii în peste 20 de județe.

 

„Aceste două achiziții au loc într-un moment foarte potrivit în strategia de extindere a Rețelei de sănătate REGINA MARIA. Vorbim de Gastro Center, un centru de excelență care ne întărește poziția în Craiova, punct cheie pe harta dezvoltării noastre, și de Laboratoarele Biostandard, un reper în ceea ce înseamnă analizele de laborator în zona de Nord-Vest a țării. Primim astfel doi noi membri de valoare în comunitatea REGINA MARIA, și echipe cu experiență bogată, deopotrivă practică și academică, pe care ne bazăm în misiunea noastră de a oferi servicii medicale de calitate ridicată la nivel național”, a declarat Fady Chreih, CEO REGINA MARIA.

 

Intrarea clinicii Gastro Center, un centru regional dedicat specialității Gastroentorologie, în Rețeaua REGINA MARIA aduce un avantaj considerabil în capacitatea de a oferi servicii de specialitate în regiunea Olteniei. REGINA MARIA este deja prezentă în Craiova prin trei locații proprii, Centrul de Medicina Muncii, Policlinica Centrală și Policlinica Universității.

 

Clinica Gastro Center, fondată în anul 2012, este printre singurele centre din Oltenia unde sunt disponibile proceduri de endoscopie ultrasonografică (ecoendoscopie) utilizate în gastroenterologie şi pneumologie. Echipa de 17 medici este dedicată specialităților medicale Gastroenterologie, Chirurgie/Proctologie, Pneumologie, Cardiologie și Medicină Internă și oferă un spectru larg de proceduri de diagnosticare și tratament în gastroenterologie şi hepatologie.

 

De asemenea, integrarea Grupului de Laboratoare Biostandard, cu un business de circa 1,5 milioane euro în 2018, în Rețeaua de sănătate REGINA MARIA aduce acesteia consolidarea liniei de servicii medicale de laborator oferite în partea de nord – vest a țării cu specialități precum Biochimie, Hematologie, Imunologie, Microbiologie și Biologie Moleculară.

 

Grupul Biostandard cuprinde trei laboratoare localizate în Oradea, Baia Mare și Beiuș și patru puncte de recoltare, dintre care trei în Oradea și unul în Sighetul Marmației. În ansamblu, Grupul Laboratoarelor Biostandard, cu o echipă de peste 30 de specialiști, colaborează cu mai mult de 20 de clinici la nivel regional și deservește zilnic circa 450 de pacienți.

 

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă strategia de dezvoltare organică și prin achiziții la nivel național, gestionând în ultimii ani zeci de preluări de unități medicale și integrarea lor cu succes în ecosistemul Rețelei, fiind singurul furnizor medical privat cu o asemenea expertiză în fuziuni și achiziții. Această strategie presupune identificarea și integrarea de jucători specializați, care oferă servicii medicale de o calitate superioară și constantă, și este susținută prin investiții solide în tehnică și extinderea portofoliului de servicii.

 

 

 

 

                Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este liderul în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator cu trei spitale acreditate internațional. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților. Totodată, REGINA MARIA a inovat și pe segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

 

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în peste 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3 milioane de pacienți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here