Restaurantul BistroMar se extinde în urma unei investiții de circa 50.000 euro

0
1247

București, 15 ianuarie 2018. BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare, exclusiv marca Alfredo Seafood, și-a extins suprafața cu 30 m2, în urma unei investiții de aproximativ 50.000 euro. BistroMar, care este situat în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41, va dispune acum de un spațiu de 80 m2 și de 55 de locuri. Restaurantul a fost deschis la începutul anului 2018 și are la bază o idee inedită: un Gourmet Bistro care funcționează atât ca restaurant, cât și ca magazin fanion de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs proaspăt și ambalat.

“Am decis să ne extindem datorită cererii din ce în ce mai mari. Mă bucură extrem de mult să văd că oamenii apreciază peștele proaspăt, calitatea și gustul preparatelor, precum și atmosfera de la BistroMar. Așadar, am hotărât să mărim spațiul pentru a nu se crea aglomerație și pentru a le oferi clienților noștri tot confortul, la fel ca până acum. În ce privește meniul, peștele sălbatic și fructele de mare vor continua să fie pe primul loc”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General BistroMar și fondator Alfredo Seafood.

În cele zece luni de funcționare, BistroMar a înregistrat o creștere constantă a numărului de clienți, ajungând azi la o majorare cu circa 15%, față de prima jumătate a anului. Proprietarii BistroMar și-au propus ca până la finalul lui 2018 să atingă o cifră de afaceri de
2 milioane lei, iar pentru următoarele patru luni, ținta este de creștere a vânzărilor cu 10%, la care extinderea restaurantului va avea o contribuție importantă.

Odată cu mărirea spațiului, BistroMar a  lansat și o gamă nouă: caviarul Alfredo Seafood, un produs de calitate de top, provenit de la somonul sălbatic de Alaska. Printre noutățile din meniul BistroMar se numără și lărgirea gamei de soiuri de pește sălbatic cu specii cum ar fi: amberjack, halibut, undițar, grouper, dentex, creveții sălbatici de Sicilia – Carabiniero, midiile românești și rapanele de Marea Neagră.

Clasamentul preparatelor cele mai apreciate de clienții restaurantului este condus de cacaratița “a la Galiego”, urmată de caciucco (supa siciliană de pește și fructe de mare). Scoicle Saint Jacques și tartarul de ton, de altfel unele din aceste specialități pot fi găsite doar la BistroMar.

Restaurantul îmbină conceptul de live cooking (specialități pregătite pe loc, chiar în fața clienților), cu un decor urban și o atmosferă marină extrem de relaxată, unde poți savura preparatele realizate după rețetele unor bucătari experimentați. Acestea pot fi consumate pe loc sau luate la pachet, în regim take away.

Conceptul BistroMar integrează și o pescărie. Un atu al acesteia este varietatea extrem de bogată de pește sălbatic dintre care o parte sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialităție marine și oceanice inedite, pescuite cu doar câteva ore înainte, sunt în vitrina de gheață de unde pot fi alese de clienți. Sunt vândute atât produse proaspete cât și congelate, ambalate sau vrac. Produsele proaspete provin din toate colțurile lumii, atât de la distanțe mai apropiate cum sunt porturile la Marea Mediterană din Grecia sau Italia cât și mai îndepărtate, precum coastele Spaniei, Danemarcei, Norvegiei, Franței etc., unde peștii sunt capturați din apele Oceanului Atlantic. Conform valorilor pe baza cărora a fost creat BistroMar, toate produsele sunt de cea mai bună calitate, pescuite în special din ape sărate și de multe ori provenind din captură (pește sălbatic). În meniul restaurantului se găsesc și produse congelate, aduse de la mari distanțe, cum sunt peștii și fructele de mare din SUA, Rusia, Africa de Sud, India sau Argentina. Cele mai vândute soiuri din portofoliul pescăriei includ: somonul, lupul de mare, doradele (regală, roșie, coada neagră).

“În afară de experiența culinară deosebită, clienții noștri apreciază calitatea produselor Alfredo Seafood, care este furnizor exclusiv al BistroMar și are o experiență de aproape 20 de ani în importul, prelucrarea și distribuirea peștelui și fructelor de mare. Noi ne ocupăm cu tot ce înseamnă alegerea apelor de unde provine peștele, supraveghem procesul de capturare, procesare, ambalare, depozitare și transport. Asadar, știm exact cum se mănâncă corect această afacere. Certificările BIO MSC și ASC pe care le avem, varietatea extrem de mare de pești sălbatici, pe care îi aducem și echipa de bucătari extrem de talentați sunt garanții ale implicării și pasiunii noastre. Ne-am propus să aducem calitatea Alfredo Seafood direct pe mesele românilor, prin BistroMar. Primele 10 luni de funcționare îmi dau încredere că suntem pe drumul cel bun și avem perspective pozitive de a dezvolta acest concept”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

În ultimele luni, restaurantul le-a pregătit clienților numeroase oferte speciale, atât în ceea ce privește prețurile, cât și specialitățile incluse în meniu, care au variat de la scoici Saint Jacques și vongole, la pește spadă, ton, langustine, creveți argentinieni și midii. Cu ocazia Zilei Sfântului Valentin, BistroMar va organiza mai multe evenimente surpriză și promoții, care vor fi anunțate săptămânile următoare pe pagina de Facebook a restaurantului: www.facebook.com/bistromar.ro/.

 

Potrivit reprezentanților BistroMar, în perioada dezlegărilor din postul Crăciunului, cererea de pește și produse din pește a crescut  semnificativ, astfel că în acele zile restaurantul și-a așteptat clienții cu surprize variate. Pe data de 6 decembrie a fost organizată o seară de pește sălbatic, în care vedetele au fost peștele spadă și tonul, iar pe 18 decembrie, toți cei care au trecut pragul BistroMar s-au putut delecta cu diferite specii de fructe de mare.

 

###

BistroMar este un restaurant pe bază de specialități din pește și fructe de mare, deschis la începutul anului 2018. Acesta funcționează într-un concept integrat, fiind și primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experiență de circa 20 ani în selectarea, importul, prelucrarea și distribuția produselor de pește și fructe de mare de cea mai bună calitate. Mai multe detalii despre concept, meniu și oferte speciale, pot fi gasite accesând www.bistromar.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here