Restart Rosenau susține și promovează performanța sportivilor din România

0
992

 

Programul „Un weekend cât o vacanță” pentru câștigătorii concursului

Cupa Pro-X la schi alpin

 

În luna februarie 2022, întreprinderea socială „Restart Rosenau” s-a alăturat unui proiect ambițios implementat de Outdoor Sport – Ski School, intitulat Cupa Pro-X la schi alpin, ediția a IV-a, susținând evenimentul prin oferirea a șase premii sub deviza „Un weekend cât o vacanță”, promovând Regiunea Centru și județul Brașov, în special.

Cupa Pro-X la schi alpin este un eveniment sportiv desfășurat anual în Poiana Brașov, despre care se poate spune că a devenit, începând din anul 2021, cel mai popular concurs de ski pentru copii, din cadrul Proiectului „Mini Cupa României Schi alpin U12”. Anual, schiori cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani vin din toate colțurile României, dornici să se aventureze pe pârtia special amenajată. În cadrul ediției de anul acesta, au fost prezenți peste 230 de copii din România, cu precădere din Regiunile Centru și Sud-Muntenia.

Prin sprijinirea acestui proiect, RESTART ROSENAU și-a propus promovarea domeniului de economie socială, dezvoltarea turismului pe plan local, dar, mai ales acoperirea unor nevoi identificate în comunitate, în ceea ce privește sprijinirea și încurajarea tinerei generații să ducă un stil de viață sănătos și să țintească către performanță.

Astfel, în cadrul Cupei Pro-X la schi alpin, ediția a IV-a, Restart Rosenau a oferit șase premii pentru câștigătorii locului I, la categoriile de vârstă (băieți și fete): an de naștere 2015 și mai mici, 2013-2014 și 2011-2012. Aceste premii se înscriu în indicatorii sociali asumați de întreprinderea socială, respectiv în programul „Un weekend cât o vacanță”. Restart Rosenau își propune să contribuie anual la organizarea evenimentelor de acest gen și să sprijine tinerii care își doresc nu doar să aibă un stil de viață sănătos, dar și să facă performanță în domeniile în care activează.

Începând cu luna martie 2022, Restart Rosenau a intrat într-un proces amplu de networking, în vederea încheierii unor parteneriate cu instituții publice, atât de pe plan local cât și de pe plan național, precum și cu operatori și investitori privați din Regiunea Centru. Prin intermediul acestor parteneriate vor fi demarate programe de „scouting” și susținere a tinerilor sportivi proveniți din familii sau medii dezavantajate și vor fi identificate alte nevoi din comunitate în care firma să se implice direct, luând în considerare, bineînțeles, ca toate aceste demersuri să fie în acord cu scopul, obiectivele și direcțiile de acțiune ale Restart Rosenau.

Restart Rosenau este o întreprindere socială înființată în cadrul Proiectului „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă” – POCU/449/4/16/128671, finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 4: Incluziune socială și combaterea sărăciei, Domeniul major de intervenție 4.16. „Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă”. Mai multe detalii: https://www.alexandrioneducationcenter.ro/proiecte-1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here