RESITA-EXEMPLU DE MODERNIZARE

0
670

Reșița devine un exemplu de modernitate în transportul public: Parc auto extins și infrastructură integrată

Investiții de peste 41 de milioane de euro pentru transformarea orașului într-un hub de transport public eficient


Reșița, unul dintre orașele cu o istorie bogată și tradiție, se transformă într-un centru modern al transportului public, marcând un pas semnificativ spre sustenabilitate și inovație. Proiectul de modernizare a transportului public din Reșița a atins un nou prag de succes, odată cu punerea în circulație a celor 10 autobuze electrice achiziționate. Anul viitor, orașul va primi încă 14 autobuze electrice, consolidându-și astfel statutul de lider în adoptarea tehnologiilor prietenoase cu mediul.

Investiția totală în această transformare remarcabilă se ridică la peste 41.179.000 de euro, majoritatea provenind din fonduri europene. Aceste fonduri au permis achiziționarea nu doar a autobuzelor electrice, ci și modernizarea infrastructurii rutiere, implementarea unui sistem de semaforizare și control trafic inteligent, precum și construirea de noi stații de transport public.

Cu cele 24 de autobuze electrice și cele 13 tramvaie noi, Transport Urban Reșița își extinde semnificativ flota, oferind cetățenilor și turiștilor alternative de călătorie durabile și eficiente. Orașul va beneficia nu doar de mijloace de transport moderne, ci și de infrastructură integrată, care va facilita experiența călătorilor.

Una dintre marile inovații este reprezentată de automatele de tiketing integrat și ecranele de informare în timp real, implementate în noile stații de transport public. Aceste tehnologii vor aduce beneficii semnificative călătorilor, asigurându-le o călătorie mai predictibilă și eficientă.

Această investiție nu numai că aduce un suflu nou transportului public din Reșița, dar plasează și orașul în fruntea mișcării de sustenabilitate la nivel național. Parcul auto extins și infrastructura modernă nu doar facilitează deplasarea, ci și contribuie la reducerea emisiilor poluante, punând sănătatea mediului în prim-plan.

Cu aceste transformări majore, Reșița se proclamă unul dintre cele mai moderne orașe din România în ceea ce privește transportul public. Orașul nu doar își îmbunătățește imaginea, ci și devine o sursă de inspirație pentru alte comunități care aspiră la eficiență, durabilitate și inovație în domeniul transportului. Prin această inițiativă ambițioasă, Reșița marchează un viitor mai luminos și mai curat pentru orașele din întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here