Repatrierea decedatilor la nivel profesional

0
1072

Repatrierea persoanelor decedate peste hotare este posibil numai in conditiile prevazute de legea din tara noastra, dar si respectand prevederile internationale, mijloacele de transport utilizate necesitand a indeplini toate conditiile din punct de vedere legal si igienic pentru ca transportul sa poata avea loc.

Firmele ce ofera servicii funerare sunt cele mai potrivite in astfel de situatii deoarece dispun de o vasta experienta in acest domeniu, precum si de conexiuni si colaborari in toate colturile lumii astfel incat sa poate oferi serviciile de care dispun indiferent de tara/localitatea in care sunt solicitati.

 

Pasii ce trebuie urmati in vederea repatrierii persoanelor decedate:

    Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva si, daca se doreste, si la Consulatul Romaniei;
    Daca Ambasada sau Consulatul Romaniei au fost anuntate despre deces, acestea informeaza Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, cu obligatia de a anunta familia despre decesul cetateanului roman;
    Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea elibera un certificat de deces romanesc, realizabil doar in baza certificatului de deces eliberat initial de autoritatile locale din tara respectiva si altor documente prevazute de legislatia romana;
    Daca decesului nu s-a inregistrat la Ambasada sau Consulat, atunci certificatul de deces romanesc va fi eliberat de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a documentelor prevazute de legislatia romana.

 

Repatrierea cetatenilor romani este un proces destul de des intalnit, care insa presupune o serie de proceduri care cer timp. Avand o experienta destul de vasta in acest domeniu, Funerare Rainbow Dorobantu se poate ocupa mult mai rapid de intocmirea a tot ceea ce tine de repatriere. Repatrierea decedatilor la nivel profesional presupune ca oferta firmei funerare sa fie cat mai complexa, astfel incat Funerare Rainbow Dorobantu va poate oferi diverse variante dintre care puteti alege in vederea returnarii acasa a persoanei decedate, respective repatriere pe cale terestra, aeriana sau daca se doreste incinerare, se poate opta pentru repatrierea cenusii.

Repatrierea pe cale terestra – presupune ridicarea persoanei decedate de la azil/morga/spital/locuinta si depunerea intr-un sicriu captusit cu zinc (folosit numai in scopul transportului). Firma de servicii funerare se va ocupa de toate interactiunile cu autoritatile abilitate in vederea obtinerii tuturor documentelor, avizelor si certificatelor necesare pentru a efectua transportul decedatului in parametrii legali. Vehiculele folosite pentru transport funerar international sunt dotate cu sisteme speciale de control al temperaturii care au posibilitatea de a conserva trupul. Repatrierea pe cale terestra reprezinta varianta cel mai des utilizata, deoarece este mai ieftina, este rapida si presupune mai putine documente de completat si intocmit.

Repatrierea pe cale aeriana – presupune ridicarea persoanei decedate de la azil/morga/spital/locuinta, imbalsamarea acesteia, apoi depunerea intr-un sicriu captusit cu zinc (sicriu adecvat pentru transportul international). Transportul pe cale aeriana este o procedura mai complexa, care presupune rezervarea zborului pentru transportul aerian precum si transportul la aeroport. Firma de pompe funebre va lua legatura cu autoritatile abilitate in vederea obtinerii tuturor documentelor, avizelor si certificate necesare transportului persoanei decedate pe cale aeriana. Acest serviciu asigura doar transportul catre aeroportul de destinatie, cel mai apropiat de localitatea in care familia decedatului locuieste, fiind necesar ca acestia din urma sa ia legatura cu o firma de pompe funebre pentru a ridica ramasitele decedatului de la aeroportul de destinatie.

Repatrierea cenusii – presupune ridicarea ramasitelor pamantesti si obtinerea tuturor documentelor necesare pentru efectuarea acestui demers. Firma de servicii funerare detine o relatie stransa cu autoritatile abilitate ce se ocupa de expedierea cenusii catre o adresa de destinatie. In urma procesului de incinerare, firma poate asigura si urna pentru cenusa si se poate ocupa si de aranjamentele necesare pentru ca cenusa sa poata fi transportata personal de catre familie, daca aceasta este dorinta lor. Experienta in domeniu si parteneriatele cu companiile aeriene, agentiile de asistenta, crematoriile si institutiile guvernamentale din intreaga lume sunt cele care fac ca firmele de servicii funerare sa fie cea mai potrivita alegere privind incinerarea si repatrierea cenusii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here